Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обживається в Химерах, а Хілларі Клінтон привела гостей в помаранчевому

П'ятниця, 11 лютого 2005, 15:09
Президент Віктор Ющенко вказує на необхідність проведення серед громадян України роз’яснювальної роботи щодо НАТО.

Про це Ющенко сказав під час зустрічі з делегацією американських конгресменів, до якої входила Хілларі Клінтон.

Ющенко сказав, що в Україні "30% громадян виступають за вступ до цієї організації, 36% – проти, решта не уявляє, що таке НАТО взагалі".

Ющенко висловив сподівання, що євроатлантичні прагнення України будуть підтримані, а також наголосив на готовності України зробити на цьому шляху всі необхідні кроки.

Ющенко нагадав американцям про рішення щодо виводу українців з Іраку, звернувши увагу, що їх присутність в Іраку не особливо схвалюється в Україні.

Однак Ющенко сказав, що перед цим будуть проведені консультації з партнерами по коаліції та урядом Іраку: "Кроки у вирішенні цього питання будуть коректними і послідовними".

Ющенко повідомив, що за кілька тижнів делегація з України на чолі з Борисом Тарасюком відвідає Ірак для зустрічі з урядом цієї країни, повідомляє його сайт.

У зустрічі з боку України, крім Ющенка, брали участь глава МЗС Тарасюк, держсекретар Зінченко та перший помічник президента Третяков.

Переговори проходили в Будинку з химерами на Банковій, напроти секретаріату президента. Це вже вдруге за два дні Ющенко проводить там зустрічі.

Першою до кімнати переговорів зайшла Хілларі Клінтон, яка тепло обійнялася з Ющенком. Він сказав їй привітання англійською, а вона у відповідь про те, що її чоловік бачився з Ющенком два тижні тому в Цюриху.

Другий член делегації – Джозеф Ліберман – мав на шиї помаранчевий шалик. Ліберман був кандидатом у віце-президенти США в парі з Елом Гором на виборах-2000.

Також у помаранчевому шалику на зустрічі з Ющенком був відомий республіканець Джон МакКейн, який обіймався з президентом України як зі старим знайомим.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування