Клінтон І Тимошенко поділилися секретами

П'ятниця, 11 лютого 2005, 15:15
Сенатор США Хіларі Клінтон називає нинішній свій візит в Україну найщасливішим.

Про це вона заявила журналістам одразу по завершенні робочого обіду з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, повідомляє УНІАН.

"Я висловлюю своє захоплення цим візитом. Це вже третя моя поїздка до України, і вона найщасливіша", - сказала Клінтон.

Вона підкреслила, що побачила результат боротьби українського народу за демократію. "Я бажаю успіхів президенту Віктору Ющенку і прем'єр-міністру Тимошенко", - сказала вона.

Клінтон підкреслила, що США залишаються партнером України. "Нехай Бог боронить Україну", - сказала вона.

Під час зустрічі з Тимошенко американські сенатори висловили переконання в тому, що відсьогодні Україна рухається по шляху демократії, дотримання прав та свобод людини, будівництва громадянського суспільства. І цей шлях, віднині, є незворотним.

Одна з ключових тем, що обговорювалися на зустрічі, стосувалася необхідності скасування так званої поправки Джексона-Веніка.

Гості з американського конгресу цілком погодилися з аргументами прем’єр-міністра України і висловили сподівання, що поправку Джексона-Веніка буде неодмінно скасовано найближчим часом.

Після закінчення офіційної частини зустрічі Тимошенко зустрілася з членом американської делегації, сенатором-демократом від штату Нью-Йорк Хіларі Клінтон, повідомляє прес-служба Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування