Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На УТ-1 новий начальник. Савенко хоче врятувати свою посаду листами від підлеглих?

П'ятниця, 11 лютого 2005, 16:18
За непідтвердженими даними, на посаду президента НТКУ призначено колишнього першого віце-президента телекомпанії Володимира Кметика.

Про це повідомляє "Телекритика". За її даними, можна говорити про те, що рішення про його призначення вже підписано, але ще не оприлюднено офіційно.

У той же час у п'ятницю було поширено відкритий лист колективу НТКУ до президента Віктора Ющенка із проханням не міняти керівництво компанії й зберегти її як державну.

"Досить з нас і змін у керівництві телекомпанії, які щоразу на багато місяців припиняли плідну роботу НТКУ", - сказано в листі.

Колектив також вважає, що необхідно зберегти НТКУ як державне телебачення.

Співробітники телекомпанії впевнені, що, наприклад, перетворення її в акціонерне товариство може призвести до звільнення досвідчених фахівців. "Це (акціонування) призупинить роботу телекомпанії й істотно пригальмує її розвиток", - сказано в листі.

НТКУ вважає, що виконавча влада не повинна втрачати державного телеканалу.

"Перший Національний завжди був каналом, що працює в інтересах президента України, а не людини, яка займає цю посаду, каналом, що висвітлює діяльність органів державної влади, а не окремих політичних угруповань", - сказано в листі.

Проте ще в четвер "Телекритика" повідомила, що в редакціях НТКУ журналістам пропонували ставити підписи під цим листом.

За словами журналістки програми "Вісті" Ольги Кашпор, "це мода така збиратись групою людей і виступати від всього двотисячного колективу".

"Коли ми під час революції такою групою "Вістей" підходили до Савченка, він відмахувався і казав: "Який колектив зі мною хоче зустрітися? 20-30 людей – це не колектив, в мене 2 тисячі". А сьогодні виходить, що це все ж таки колектив…", - сказала вона.

"Телекритика" також нагадала, що подібні листи свого часу поширювалися коридорами НТКУ безпосередньо перед звільненням Вадима Довганова.

Як відомо, саме за керівництва Олександра Савенка (президента НТКУ) та Миколи Канішевського (віце-президента, який опікується інформаційним мовленням), в ефірі УТ-1 під час виборів-2004 було тотальне засилля "темників", а також політичної реклами на кшталт "трьох сортів України".

Також саме на НТКУ – єдиному каналі – відбулося звільнення телеведучого Олександра Голосняка, який відмовився озвучити "темник" у листопаді 2004 року.

За матеріалами Телекритики та Українських Новин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...