Леся Гонгадзе відмовляється спілкуватися з прокуратурою, і подасть на неї в суд

П'ятниця, 11 лютого 2005, 16:53
Президента України Віктора Ющенка дезінформують у справі Георгія Гонгадзе.

Такого висновку дійшла мати загиблого журналіста Леся Гонгадзе після двогодинної зустрічі з президентом в середу.

Як повідомлялося, президент особисто телефоном запросив її до себе на розмову, і вона погодилася, попросивши, аби під час їхньої зустрічі не було генпрокурора Святослава Піскуна.

Розмова Ющенка з Лесею Гонґадзе відбувалась в його кабінеті у будинку секретаріату в присутності першого помічника глави держави, адвоката Лесі Гонгадзе Андрія Федура та Катерини Ющенко, повідомляє "Львівська газета".

Як повідомляє газета, під час розмови з Ющенком Леся Гонґадзе зрозуміла, що чинний генпрокурор України цілковито дезінформував президента.

"Я вже казала, що Генпрокуратура – це каральний орган, а не той, який може щось вирішувати", - зазначила пані Леся Гонгадзе в інтерв'ю газеті.

За словами Лесі Гонгадзе, президент погано поінформований. "Святослав Піскун сказав йому, що зустрівся зі мною та дійшов порозуміння, що все гаразд. На це я відповіла президентові, що нічого такого насправді немає. Я говорила Піскунові в очі, що не вірю йому!", - підкреслила мати Георгія.

"Автомобіль потрапив у яму, пролунав постріл – і куля випадково влучила моєму синові в голову. Добре, але де та голова? Я сказала панові президенту: як це так, що в Таращі була відчленова права кінцівка, а причленова в морзі?" – цитує газета слова Лесі Гонгадзе.

За її словами, Віктор Ющенко був шокований, почувши від неї та її адвоката розповідь про те, як Генпрокуратура розслідувала це зникнення, зокрема під керівництвом Піскуна.

На запитання президента, чого домагається мати журналіста, щоб можна було поставити крапку в справі зникнення її сина, Леся Гонґадзе відповіла, що вимагає, "аби Генпрокуратура офіційно, на державному рівні дала відповідь на ті питання, щодо яких клопочу, тобто було зроблено аналіз ДНК стопи, волосся", яке "було знайдене там само, де виявили тіло".

"Слідчі мають усі необхідні матеріали, - підкреслила вона. - Нехай дадуть мені відповідь на державному рівні, а не устами приватних фірм-одноденок".

"Я судитимуся з Генпрокуратурою. Якщо не я, то Мирослава Гонґадзе. Бо саме Генпрокуратура зацікавлена у зволіканні з розслідуванням цієї справи", - додала Леся Гонгадзе.

Леся Гонґадзе надала президентові зібрані нею матеріали у справі щодо зникнення сина, а також убивства її 19-річного племінника Стасишина, останки якого два роки тому знайшла його матір.

"Я показала панові Ющенку фото знайдених обпалених кісток племінника. Досі, а минуло два роки, так і не зроблено аналізу ДНК останків. А це вбивство скоїли, коли генпрокурором був саме Піскун", - повідомила Леся Гонгадзе.

Як повідомляє "Німецька хвиля", Леся Гонгадзе також заявила, що більше не спілкуватиметься з прокуратурою, бо не довіряє їй.

За словами Лесі Гонгадзе, жодних обіцянок щодо термінів розслідування справи президент не давав, проте пообіцяв зробити все можливе і неможливе, аби довести справу до кінця.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування