Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президентом НТКУ хочуть зробити "скандаліста"?

П'ятниця, 11 лютого 2005, 17:33
Громадська організація "Громадянська кампанія "Пора" виступає проти призначення президентом Національної телекомпанії України колишнього віце-президента цієї телекомпанії Володимира Кметика.

"За достовірними даними", як вказується у прес-релізі, відповідний проект указу про призначення Кметика подано президенту України Віктору Ющенку для підписання.

"Пора" зазначає, що під час минулорічної виборчої кампанії Кметик "намагався не випустити в ефір перший фільм про Ющенка, чим фактично створював перешкоди для ведення виборчої кампанії нинішнього президента".

Крім того, в попередній діяльності, за інформацією "Пори", Кметик
"відзначився на усіх посадах помітними скандалами".

Зокрема, як сказано в прес-релізі, "у час перебування Кметика генеральним директором Львівської ОДТРК проти нього було порушено кримінальну справу, кіностудію "Галичина фільм" за його керівництва було майже доведено до краху, а Держтелерадіо за участі заступника голови Кметика почало активно використовувати вексельні розрахунки, з якими боролися нинішні керівники держави".

У листопаді 2004 року Кметик звільнився з НТКУ через те, що керівник компанії Савенко відмовився підписати фінансові документи про виділення 6 млн. гривень
мультиплікаційній студії "Мальви" на виробництво мультфільмів, автором сценарію яких був сам Кметик, зазначається у повідомленні "Пори".

"Вважаємо, що призначення Кметика на знакову для суспільства посаду
- президента НТКУ - є спробою дискредитувати президента України Ющенка, який заявив про чесну владу та про нових людей у владі", - сказано в прес-релізі.

"Українська правда"

Читайте також:

На УТ-1 новий начальник. Савенко хоче врятувати свою посаду листами від підлеглих?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування