Медведчук пише світу про те, як есдеки стають дисидентами

П'ятниця, 11 лютого 2005, 19:19
СДПУ(о) заявляє "рішучий протест з приводу політичних репресій" у зв'язку із затриманням колишнього губернатора Закарпаття есдека Івана Різака.

"Всім відомі заяви Віктора Ющенка про те, що в Україні - після його перемоги - нікого не переслідуватимуть за ту чи іншу політичну позицію. Але чи орієнтується зараз місцеві влада та правоохоронці на слова нового глави держави під час виборів?", - ідеться в заяві.

У тексті політбюро СДПУ(о) сказано, що Різака затримали "під відверто надуманим приводом".

Водночас прокуратура говорила, що його затримали "в порядку статті 115 за підозрою доведення до самогубства ректора Ужгородського університету Володимира Сливки".

СДПУ(о) у своїй заяві "звертається до міжнародної спільноти з проханням нагадати новій владі в Україні, що в Європі, до якої, за його словами, прагне нове керівництво країни, аж ніяк не практикується політичне переслідування, а тим більше затримання та арешти членів опозиційних партій".

"СДПУ(О) звертається до членів партії, до всіх політичних сил в Україні, кому небайдужа доля демократії, хто поділяє принципи демократії і справедливості із закликом виступити проти політичних репресій", - сказано в заяві.

Українська правда

Читайте також:

В УЖГОРОДІ ЗАТРИМАНО ОДНОГО З ЛІДЕРІВ СДПУ(О)


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування