Ворог Піскуна став керівником "Держави"

Субота, 12 лютого 2005, 12:12
Колишній генеральний прокурор України Геннадій Васильєв обраний головою політичної партії "Держава", його заступником обраний Володимир Бачигін, який раніше очолював цю партію.

Таке рішення ухвалив третій з'їзд партії, що проходить у суботу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Виступаючи на з'їзді, Бачигін повідомив, що для участі в ньому було обрано 412 делегатів, зареєстровано для роботи в з'їзді 400. Усього партія, за його словами, налічує 15 тисяч членів.

З'їзд також обрав президію партії в складі 11 чоловік. До неї, зокрема, увійшли народний артист Володимир Талашко, ряд керівників обласних організацій партії.

До порядку денного з'їзду внесені наступні питання: звіт за результатами діяльності партії за період від першого з'їзду, про політичну ситуацію в Україні, завдання партії на сучасному етапі.

Вітання учасникам з'їзду від депутата Державної Думи Росії, керівника всеросійського руху "Держава" у 1998-2002 роках Костянтина Затуліна зачитав перший заступник директора Інституту країн СНД (Москва) Володимир Романенко.

Він, зокрема, відзначив, що сам Затулін планував взяти участь у роботі з'їзду, однак зараз бере участь у заходах, пов'язаних із вступом на посаду знову обраного президента Абхазії Сергія Багапша.

Виступаючи на з'їзді зі звітом про діяльності партії, Бачигін повідомив, що на сьогоднішній день "Держава" виконала усі вимоги закону про політичні партії України і привела свою структуру у відповідність до вимог даного закону.

Зокрема, на сьогоднішній день партійні організації створені у 25 регіонах. За його словами, у партії нараховується більше 250 місцевих і районних організацій, найбільші з них - у Криму, а також Луганській, Донецькій і Вінницькій областях.

Як повідомляє ІА "Новости-Украина", у своїй промові новообраний голова партії Васильєв зазначив, що "партія готова підтримати нову владу, якщо її дії будуть спрямовані на поліпшення соціально-політичної й економічної ситуації в країні".

У випадку, якщо слово президента країни і його оточення розходитиметься з діями, "Держава" перейде в опозицію, підкреслив новий голова партії.

В резолюції з'їзду "Про політичну ситуацію в Україні й завдання на сучасному етапі" були виділені основні напрямки діяльності партії.

Серед них, зокрема, ініціювання збору підписів за проведення референдуму з питання про скасування недоторканності народних депутатів і президента країни, також прийняття парламентом політичного рішення про відповідальність президентів перед народом України, а також недопущення перегляду положень политреформы про перехід до парламентсько-президентської республіки.

Делегати з'їзду, крім того, проголосували за проведення референдуму на підтримку законодавчого закріплення російської мови другою державною і підтримали курс України на інтеграцію в Єдиний економічний простір, зміцнення політичних й економічних зв'язків з Росією, Білорусією і Казахстаном, а також дотримання позаблокового статусу України.

Геннадій Васильєв народився 3 жовтня 1953 року. Закінчив Харківський юридичний інститут. Працював у прокуратурі Донецької області, в Генеральній прокуратурі УРСР. З 1991 - прокурор Донецької області. З 1994 року - народний депутат України. З 2002-го до 2003-й - перший заступник голови ВР. 18 листопада 2003 року призначений генеральним прокурором України. У грудні 2004 року року подав у відставку.

Політична партія "Держава" була створена 9 січня 1998 року. На президентських виборах підтримувала Віктора Януковича, входячи в об'єднання на його підтримку "Разом заради майбутнього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування