ТИМОШЕНКО ЗАБРАЛА ЗЕМЛЮ В ПІНЧУКА

Субота, 12 лютого 2005, 15:08
Кабінет міністрів скасував рішення уряду Януковича про передачу заповідних земель в довготривалу оренду структурам, пов’язаним з Віктором Пінчуком.

„Сьогодні ми почали дуже цікаву тему – розбазарювання наших земель і сільських угідь”, - повідомила журналістам прем’єр Юлія Тимошенко після закінчення засідання уряду в суботу.

„Сьогодні скасовано два розпорядження Кабміну. Одне стосується передачі в оренду на 49 років 114 гектарів лісів першої категорії в Конча-Заспі. І друге – це анулювання розпорядження про передачу 11 гектарів землі в Севастополі – це заповідна зона, ліси на березі Чорного моря”, - додала Тимошенко.

„Обидва розпорядження приймалися на користь структур зятя президента Віктора Пінчука”, - сказала Тимошенко.

За словами прем’єра, вирішено „зробити реєстр всіх постанов уряду, коли найкращі заповідники, землі в Криму, навколо Києва незаконно передавалися в оренду на 49 років абсолютно конкретним персонам з оточення минулого президента”.

Тимошенко сказала, що це не є війна проти Пінчука. „Категорично ні. Просто аналіз постанов уряду розпочався, і незалежно від прізвищ до всіх буде рівний підхід”.

„Землі, заповідники, найкращі наші парки будуть повернуті в державну власність, і ніякої хитрої оренди не буде”, - додала Тимошенко.

Вона повідомила, що на засіданні в суботу уряд скасував два рішення попереднього Кабміну, які стосувалися приватизації "Криворіжсталі".

„Після цього не існує правових підстав, які незаконно затверджувалися урядом для початку приватизації Криворіжсталі в минулому”, - сказала Тимошенко.

„Процес рухається, і я думаю, що в найближчі тижні у нас будуть рішення, які повертають "Криворіжсталь" у державну власність”, - додала вона.

Також на Кабміні в суботу було затверджено склад робочої групи „з опрацювання проблемних питань в приватизації державного майна, яка відбулася до сьогодення”.

„Групі доручено через кілька тижнів запропонувати уряду системний план наведення порядку з держвласністю, який називається „Власність народу”, - сказала Тимошенко.

Крім цього, зазначила Тимошенко, уряд почав аналіз постанов Кабміну Януковича про „штучні пільги, які стосуються конкретних структур”.

Зокрема, було скасовано постанову, за якою „на літаки та сидельні тягачі, які були завезені в Україні, пролонгували повернення ПДВ з 90 днів до 240 днів”.

В бюджет повернеться близько 150 мільйонів доларів, додала Тимошенко.

На урядовому засіданні також було ратифіковано Цивільну конвенцію у боротьбі з корупцією і схвалено проект плану дій Україна-ЄС.

„Всю нашу роботу по євроінтеграції ми ввели в систему абсолютно чіткого плану дій”, - сказала Тимошенко.

„Українська правда”

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News