"Пора" вирахувала ще одного кучміста на чолі області

Субота, 12 лютого 2005, 16:36
Всеукраїнська громадська організація "Громадянська кампанія "Пора" вимагає відставки новопризначеного глави Дніпропетровської облдежрадміністрації Сергія Касьянова.

У прес-релізі "Пори" Касьянова названо людиною, "що була типовим представником корумпованого кучмівського режиму" і зазначено, що "пан Касьянов за роки своєї політичної кар’єри встиг чотири рази змінити партійну та фракційну приналежність".

"В його "активі" – активна агітація за Януковича із використанням сумнозвісного "адмінресурсу", і водночас "геройський" виступ на підтримку Помаранчевої революції аж... перед третім туром голосування", - підкреслює "Пора", додаючи, що навіть цей "героїзм" був пов’язаний із власними фінансовими інтересами, оскільки "родина пана Касьянова примудрилася заробити на озвучуванні мітингів".

В прес-релізі також вказується, що "серед "богоугодних" справ нового губернатора – фінансування "хресних ходів" російських "батюшок" проти Віктора Ющенка та інших не менш брудних та одіозних акцій".

Крім того, зазначає "Пора", "мешканцям Дніпропетровська Касьянов також відомий як бізнесмен із дуже сумнівною репутацією, типовий представник "кучмономіки" – системи збагачення, заснованої на тісних зв’язках бізнесу та корумпованого чиновництва".

На думку організації, "призначення Сергія Касьянова губернатором є тривожним сигналом".

"Нова влада в Україні ризикує повторити фатальну помилку 1991-92 рр., коли
чільні представники скомпрометованого старого режиму зберегли
панування у країні, і це загальмувало суспільний розвиток більш ніж
на десятиліття", - підкреслює "Пора".

На думку організації, це підтверджують перші призначення, підписані Касьяновим: "Заступниками нового губернатора стали сумнівний бізнесмен Загід Краснов та
колишній заступник по кадрах в обласному УВС Олександр Перов – обидва добре
відомі своєю участю у корумпованих структурах епохи "розвинутого кучкізму".

Застерігаючи від "перетворення нової, обраної народом влади, на бліду копію кучмівського режиму", ГК "Пора" закликає Касьянова подати у відставку з посади голови облдержадміністрації.

"Якщо ж у нього не вистачить на це громадянського сумління та мужності, ГК "Пора" буде змушена розпочати мирну ненасильницьку кампанію за його відставку", - сказано в прес-релізі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування