Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович почав третє життя

Субота, 12 лютого 2005, 19:33
Колишній прем'єр-міністр України, екс-кандидат на пост президента України, лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що буде в опозиції до теперішньої влади.

Про це він заявив у суботу в Луганську на 9-й обласній партійній конференції Партії регіонів.

Свій виступ на конференції Янукович розпочав словами: "До виборів було одне життя, під час виборчої кампанії – інше, а зараз я почав третє". При цьому він попросив у учасників конференції вибачення за те, що не зміг відстояти перемогу на виборах.

Водночас Янукович заявив, що впродовж перших 100 днів своєї діяльності нова влада проявить свій курс і стане зрозумілим, які її кроки підтримувати, а які ні.

За його словами, критерієм оцінки роботи нової влади мають стати показники, досягнуті його урядом. Зниження цих показників буде сигналом того, що нова влада робить помилки в тому чи іншому напрямку соціально-економічного розвитку України, переконаний екс-прем'єр.

При цьому лідер Партії регіонів розкритикував нову владу: він зазначив, що вона вже з перших кроків намагається протиставити Європейський Союз і Росію.

За його словами, у побудові в Україні європейської держави російський вектор не може бути перешкодою, оскільки першочергові інтереси України сконцентровані саме на цьому напрямку.

Говорячи про вступ України в НАТО, Янукович зазначив, що такий крок призведе до розвалу військово-промислового комплексу України, хоча, на його думку, вже сьогодні є така загроза.

Говорячи про головні завдання Партії регіонів на сьогодні, Янукович закликав утримати перемогу, яку здобули на виборах, та вести активну робота з населенням напередодні парламентських виборів-2006.

Рішення про те, йти на вибори самостійно чи в коаліції партій - Янукович вважає питанням майбутнього. За його словами, партія не повинна протиставляти себе союзникам – тим, хто стоїть з Партією регіонів на одній політичній платформі.

У 9-й конференції Луганського обласного відділення Партії регіонів участь взяли 317 делегатів. На початок 2005 року Луганське обласне відділення нараховувало понад 53000 членів Партії регіонів в 35 містах і районах Луганщини.

Серед гостей конференції були, крім Януковича, його заступник Володимир Рибак, представники донецького та харківського відділення Партії регіонів, народний депутат, член фракції "Регіони України" Ігор Шкіря.

Делегати конференції висловили невдоволення тим, що під час президентської виборчої кампанії партія, фактично, була усунута від керівництва кампанією. Помилкою делегати вважають також те, що Януковича було висунуто від коаліції, а не самою лише партією.

Делегати конференції запропонували також провести перереєстрацію членів партії для того, щоб очистити її ряди від сторонніх людей, та оголосити квітневий призов у партію.

Конференція ухвалили звернення до 7-го з'їзду Партії регіонів, у якому зазначили свою позицію, що Партія регіонів повинна іти на вибори-2006 самостійно.

Як повідомлялося, в інтерв'ю "Українській правді" голова політ виконкому ПР Володимир Рибак заявляв, що партія не буде в опозиції до нової влади.

УНІАН

Читайте також:

Володимир Рибак: Я слухаю Шуфрича і думаю: ти хто такий, щоб записувати Партію регіонів в опозицію?!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування