Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракція "Наша Україна" розвалиться?

Понеділок, 14 лютого 2005, 10:37
"Наша Україна" в парламенті виконала своє завдання, і далі Українська народна партія готуватиметься до парламентських виборів поза межами коаліції.

Це випливає з інтерв'ю лідера УНП Юрія Костенка, опублікованого в "Львівській газеті".

На запитання кореспондента, як виглядатиме тепер у парламенті так звана більшість, і яке місце в ній УНП, Костенко відповів:

"Коаліція "Наша Україна" у Верховній Раді виконала своє політичне завдання – ми домоглися вирішальної перемоги. Далі є партійні завдання, і попереду парламентські вибори".

Зі слів Костенка, УНП ставить перед собою завдання "із двох чи трьох парламентських правоцентристських партій сформувати виборчу коаліцію на 2006 рік і в такий спосіб нарешті підійти до об’єднання і формування єдиної правоцентристської політичної партії".

"Ми будемо пропрезидентською фракцією, яка, у свою чергу, підтримуватиме уряд Тимошенко. Робитимемо все, щоб сприяти формуванню в Україні єдиної правоцентристської політичної сили, яка віддзеркалюватиме настрої українських громадян", - зазначив Костенко.

При цьому він додав, що стратегію щодо поступового формування єдиної правоцентристської політичної партії його політична сила проголосила ще 1999 року.

Як повідомлялося, раніше Костенко неодноразово висловлювався проти створення єдиної політичної партії на базі блоку "Наша Україна", яке зараз відбувається.

Такої ж думки дотримуються чимало представників Народного руху України (голова – Борис Тарасюк). Заперечував можливість входження в створювану партію й лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко.

"Українська правда"

Читайте також:

УНП хоче на місце Мартинюка поставити першим віце-спікером Костенка

Матвієнко не хоче втрачати партію

Партію Ющенка готові взяти в Європейську партію

УНП не хоче, щоб в партії Ющенка керівників призначали

НРУ і УНП не хочуть бути "масовкою" в партії Ющенка. Тому створять блок без Порошенка

Костенко хоче єдиний правий блок, і СДПУ(о) оновлену

У Ющенка залишився місяць, щоб створити партію

ЮЩЕНКО ПОЧАВ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ ПАРТІЇ. За це відповідатиме рідний брат

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування