Піскун допомагає Луценку чистити МВС і хоче покарання для Міленіна

Понеділок, 14 лютого 2005, 13:57
Генеральний прокурор Святослав Піскун просить міністра внутрішніх справ Юрія Луценка притягнути до дисциплінарної відповідальності за порушення в роботі колишнього начальника Головного управління МВС у Києві Олександра Міленіна.

Про це "Українським Новинам" повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Піскун також просить Луценка розглянути питання про відповідність посадам начальників Дарницького районного управління міліції Володимира Василишина, Деснянського - Володимира Тарасенка, Солом'янського - Олександра Короленка й Шевченківського - Петра Клочка.

Прес-служба повідомила, що статистичні дані столичної міліції не відображають реального стану правопорядку в столиці, а перевірки прокуратури виявили поширення фактів приховування злочинів.

Прокуратура протягом 2004 року виявила й поставила на облік 1 744 раніше незареєстрованних злочинів, а додаткова перевірка в січні цього року виявила ще таких 928 злочинів.

Прес-служба повідомила, що поширення набули порушення прав громадян при проведенні органами внутрішніх справ оперативно-розшукової діяльності, дізнання й досудового слідства, фальсифікації при розгляді заяв громадян, незаконне притягнення до кримінальної відповідальності, зокрема, співробітники прокуратури виявили приховування від обліку фактів порушення конституційних прав 49 чоловік.

У повідомленні сказано, що збільшилася кількість кримінальних справ, повернутих судами на додаткове розслідування органам внутрішніх справ - торік для додаткового розслідування міліції було повернуто 640 кримінальних справ.

У повідомленні сказано, що керівники ГУ МВС і районних управлінь не забезпечують ефективної роботи з розкриття навмисних убивств - у 2004 році в Києві залишилося не розкритим 41 навмисне вбивство.

Прес-служба повідомила, що в 2004 році за результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 728 співробітників столичної міліції, що на 17% більше, ніж у 2003 році.

Крім того, за скоєння службових злочинів до кримінальної відповідальності було притягнуто 36 співробітників міліції, проти ще 33 співробітників кримінальні справи знаходяться у проваджені слідчих прокуратури.

Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко звільнив Міленіна з посади заступника міністра внутрішніх справ - начальника ГУ МВС у Києві, яку він обіймав з вересня 2003 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування