Литвин вирішить долю нових міністрів одним махом

Понеділок, 14 лютого 2005, 17:05
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає, що в питанні про заміну керівників парламентських комітетів, які пішли працювати у виконавчі органи влади, може бути прийняте "пакетне рішення".

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Спікер підкреслив, що на сьогоднішній день надійшло "не так багато" заяв про складення із себе депутатських повноважень від парламентаріїв, що пішли працювати в Кабінет міністрів.

Литвин відзначив, що Верховна Рада буде визначатися щодо цього питання, коли надійдуть відповідні заяви, і коли звільняться посади в керівництві парламентських комітетів.

"Очевидно, буде необхідно прийняти одне пакетне рішення для того, щоб знову не вносити протистояння й дезорганізацію в роботу парламенту", - сказав Литвин.

"Усе буде залежати від волі Верховної Ради України. Я скажу вам відверто - я не хотів би революції", - підкреслив спікер, додавши, що не для того робилося все, щоб нормалізувати ситуацію в українському суспільстві, щоб перенести протистояння в парламент.

Литвин також заявив про те, що не лобіює які-небудь кандидатури на посаді в тих або інших органах влади.

Так він прокоментував опублікований у газеті "Дзеркало тижня" матеріал, у якому мова йде про нібито лобіювання спікером питання, пов'язаного з тим, щоб нинішні керівники держкомітету лісового господарства й митної служби залишилися на своїх посадах.

"Я стою, і стояв на позиціях, що президент України й прем'єр-міністр повинні приймати ті рішення, які вони вважають необхідними", - сказав Литвин, додавши: "Я нікого не захищав і не захищаю".

За його словами, "все те, що пишуть і говорять - це просто спроба або посварити мене, або кинути якусь тінь на мене як голову Верховної Ради України". "Думаю, що це тільки початок. Переживемо й це", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування