Йошка Фішер постраждав через українських повій

Вівторок, 15 лютого 2005, 09:07
Міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер може позбутися своєї міністерської посади через те, що він "відкрив кордони для тисяч злочинців і повій зі Східної Європи", в тому числі й з України.

Про це пише "Таймс" під заголовком "Іммігрантська повінь може потопити кар"єру міністра": "Впродовж п"яти років мільйон українців потрапили до Європейського Союзу через Німеччину".

Німецька опозиція звинувачує пана Фішера, який вважається одним з найпопулярніших політиків Німеччини, в тому що він запровадив надто ліберальні норми, які послабили візові обмеження.

В німецькій пресі, пише "Таймс", з"явились результати доповіді Кримінальної агенції Німеччини.

Cлідчі виявили, що 85 відсотків шенгенських віз, які дозволяють пересуватись по багатьох країнах ЄС без паспорта, видавались саме в німецькому консульстві в Україні.

В доповіді повторюється вищезгадана інформація, що впродовж останніх п"яти років до ЄС через Німеччину потрапив мільйон українців.

"Таймс" відзначає, що німецькі дипломатичні місії мали найнижчий рівень відмов у видачі віз, і про це добре знали злочинні угрупування, а також ті, хто займався перемитництвом нелегальних працівників і повій зі Східної Європи.

"Файненшл Таймс", якщо звертати увагу на суто українські особливості цієї справи, пише, що один з депутатів німецького парламенту сказав, що консульство Німеччини в Києві продовжувало видавати візи практично всім особам навіть по тому, як міністерство закордонних справ поінформувало про тривожні повідомлення з інших країн-членів ЄС про різке зростання злочинців, які мали німецькі візи.

"Дейлі Телеграф" наводить висловлювання Анжели Меркель, керівника Християнсько-Демократичного союзу. На її думку, Йошка Фішер закривав очі на масові візові порушення з боку жінок, яких змушували до проституції, нелегальних робітників і злочинців.

"Дейлі Телеграф" додає, що діра в німецькому законодавстві дозволяла громадянам зі Східної Європи пересуватись так, як вони хотіли, використовуючи туристичні візи.

Бі-Бі-Сі


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...