Долю "Криворіжсталі" розділять ще 30 підприємств

Вівторок, 15 лютого 2005, 09:43
Найближчими днями буде представлено вичерпний список із близько 30 підприємств, приватизація яких потребує ревізії, заявив президент України.

"Список представимо найближчим часом, коли завершимо ревізію. Список буде обмежений. Він буде закритим – в сенсі, що його ніхто не продовжуватиме", – сказав він, виступаючи у Києві на конференції для інвесторів, організуваній російською компанією "Ренесанс Капітал".

За його словами, у державну власність буде повернуто "не один об'єкт", повідомляє УНІАН.

Особливу увагу Ющенко звернув на повернення у державну власність "Криворіжсталі". "Щоб не коштувало моєму уряду, ми повернемо "Криворіжсталь" у власність держави", - зазначив Ющенко. При цьому наголосивши, що у разі виставлення "Криворіжсталі" на повторний продаж, за неї можна буде отримати в 3-4 рази більше грошей.

В той же час Ющенко зазначив, що уряд не допустить масової ревізії, перегляду приватизаційних процесів в Україні. "Я не люблю слово реприватизація", - зазначив президент. За його словами, переважна більшість власності, що була приватизована, була приватизована згідно з чинним в Україні законодавством.

Президент також повідомив, що найближчими сформує раду інвесторів, рішення якої будуть першочерговими для розгляду урядом та іншими державними органами.

"Це буде канал спілкування з українською владою для міжнародних інвесторів", – наголосив Ющенко.

За його словами, рада буде збиратися щокварталу, щоб обговорювати головні питання приросту інвестицій в Україні.

"Хочу сформувати раду інвесторів – через 10 днів вона буде запропонована. До неї будуть запрошені і національні інвестори", – заявив глава держави, повідомляє прес-служба президента.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування