Росія не буде сваритися з Україною через охламона Березовського

Вівторок, 15 лютого 2005, 10:20
Приїзд Бориса Березовського не зіпсує відносини України з Росією, вважає посол РФ Віктор Чорномирдін.

"Через Березовського? Ви за кого нас приймаєте? Він хто такий, щоб через нього псувати відносини? Мене такі припущення ображають. Я знаю добре Березовського. Його приїзд мене абсолютно не хвилює, нехай Україна чинить з ним як хоче. Стільки охломонів лазить тут, у вас, і у нас. Нам не варто через них з'ясовувати відносини", - сказав Чорномирдін в інтерв'ю Ізвєстіям.

Як відомо, міністр юстиції Роман Зварич заявив, що не зможе видати Березовського Росії через міжнародні договори.

Чорномирдін також скептично висловився щодо євроінтеграції України.

"Вони говорять: "Ми хочемо в ЄС". Хотіти нікому не заборонено. Але справа не в тому, що в Євросоюз не приймають, а в тому, що самі не готові. Я Рибачука ще не бачив, але й він говорить, що тільки років через 10 Україна потрапить до Євросоюзу. Це довгий строк. Через 10 років не буде при владі тих людей, які будували плани щодо вступу в ЄС, прийдуть нові політики - теж почнуть говорити. Навіщо вся ця риторика?", - відзначив посол.

"Я жодного разу не чув, щоб хтось сказав, що треба зробити Україні, щоб вступити в Євросоюз. Ніхто не заявив: "Ми повинні добре працювати, заробляти, мати пристойні пенсії, захистити людей", - додав Чорномирдін.

Читайте також:

БЕРЕЗОВСЬКИЙ ПЕРЕЇЖДЖАЄ В УКРАЇНУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування