Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Медведчук не віддасть "Динамо" Суркісів, а Кучма буде жити на 500 доларів

Вівторок, 15 лютого 2005, 11:02
Глава СДПУ(о) Віктор Медведчук упевнений, що його партія пройде в парламент, хоча не знає ще в якій формі.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сьогодні".

"Щодо парламентських виборів ще дуже рано робити якісь прогнози. Хоча б тому, що ще не відомо, хто буде брати участь. Але СДПУ(о) впевнена, що пройде в парламент. Це головне наше завдання - перемогти на виборах", - сказав Медведчук.

Він назвав ситуацію в країні "важко передбачуваною", відзначивши, що людей змінюють на посадах за політичні погляди. Глава СДПУ(о) вкотре нагадав про репресії проти членів СДПУ(о) і прихильників Віктора Януковича й не виключив, що деякі бізнесмени дистанціюються від партії.

Що стосується загроз бізнесу його друзів - братів Суркісів, зокрема реприватизації "Динамо" Київ, то Медведчук назвав їх "безпідставними".

"Що значить: забрати? Це ж недержавна власність. ФК "Динамо" (Київ) ніколи не проходив процес приватизації, тому що він ніколи не був державною власністю", - відзначив Медведчук.

"Тому будь-які розмови на цю тему з юридичної точки зору абсурдні. З політичної - необґрунтовані. Тому що київське "Динамо" - це дійсно національна гордість України. І людей, які керують ним (Ігор Суркіс, раніше Григорій Суркіс), обвинуватити в несумлінному виконанні своїх обов'язків не можна", - додав він.

"А говорити, що сьогодні в клуб прийдуть нові хазяї... Ми що, в 1937 році живемо? Нехай спробують. Думаю, мільйони українських уболівальників зуміють відстояти свій улюблений клуб. Та й ми не з тих людей, хто опускає руки і йде здаватися", - пообіцяв Медведчук.

На телеканал "Інтер", за його словами, "чекає успіх і процвітання". "Закрити його, як говорять деякі? Але тоді ми маємо забути про те, що в нас у країні "демократія", - додав Медведчук.

Що стосується реприватизації "Криворіжсталі", то Медведчук також не бачить підстав для неї.

"Я їм (Віктору Пінчуку й Ринату Ахметову) не ставив питання, що вони планують робити, якщо почнуть відбирати в них підприємства. Але якби я був на їхньому місці, то я б відстоював свої права в суді й у жодному разі не здавався. Можу вам сказати як юрист, у минулому - адвокат - у них надзвичайно сильна позиція, оскільки приватизація "Криворіжсталі" проходила повністю в рамках закону", - відзначив Медведчук.

"Якщо навіть такі "акули бізнесу" як Пінчук й Ахметов не в змозі відстояти свою законно придбану власність, то що ж говорити про власника ларька на Подолі, який не має посвідчення "Учасника помаранчевої революції" - відберуть же!", - додав лідер СДПУ(о).

Медведчук також не бачить підстав для скасування положення Кабміну про утримання Леоніда Кучми.

"Коли очолював АП, я бачив подібні розпорядження за кожним прем'єр-міністром, де, починаючи з Пустовойтенка, Ющенка, Кінаха, залишався середній заробіток (ставка прем'єра 2,4 тисяч гривень), за ними закріплювалася дача і їм надавалася на 2 роки держохорона, хоча за законом треба тільки на 1 рік. Тобто такі розпорядження завжди видавалися й були нормальним явищем", - відзначив він.

За словами Медведчука, ставка Кучми президента була 2,5 тисяч гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування