Зінченко відмовився допомагати послу, працює в інтернеті та обіцяє не влаштовувати "накачки"

Вівторок, 15 лютого 2005, 11:08
Держсекретар Олександр Зінченко головним завданням секретаріату президента бачить інтелектуальну роботу, а не інтриги.

"Інтелектуальна робота буде головною зброєю секретаріату президента. Він має вийти на нові завдання і потреби, які поставлені перед державою", - повідомив Зінченко на прес-конференції в секретаріаті президента.

"Замість інтриг – концепція розвитку держави. Секретаріат президента має стати мозковим центром ініціатив, де обробляється інформація, яка найбільш оптимальним шляхом потрапляє до президента для прийняття найкращих рішень", - сказав Зінченко.

Зінченко сказав, що, "безумовно, ідеться не про другий уряд", який функціонуватиме на Банковій.

"Уряд буде урядом, а мозковий центр – мозковим центром", - сказав він. Також не буде "зайвої опіки" за органами влади, "не буде темників і цензури".

"І ми позитивно сприйматимемо критику, яка буде покращувати роботу", - додав Зінченко.

Зінченко також розповів, що на святкуванні акції "Пора" до нього підійшов посол однієї з країн "великої вісімки" із проханням допомогти компанії, яка "потерпає" в Україні.

"Я йому відразу відповів: я цим займатися не буду! Хочете, щоб секретаріат діяв як колишня адміністрація, щоб я подзвонив до суду, до податкової? Ні! Є уряд, адресуйте лист туди", - сказав Зінченко.

Зінченко повідомив, що секретаріат президента виконуватиме функцію "єднання регіонів", зокрема, буде проводити "семінари" для губернаторів.

"Це буде не "накачка", а відверта розмова", - сказав Зінченко і пояснив, що там чиновникам роз'яснять позицію держави з найбільш гострих питань, щоб не було "імпровізацій".

Зінченко пообіцяв, що держсекретаріат "підсилить співпрацю з громадськими інституціями", також буде створена "національна комісія з правоохоронної реформи".

"Міністерство оборони не буде єдиним інструментом реформування Міністерства оборони, і Міністерство юстиції не буде єдиним інструментом реформування Міністерства юстиції".

Також Зінченко повідомив, що від секретаріату президента "буде передано багато невластивих функцій міністерствам".

"МЗС буде справжнім міністерством закордонних справ, і не працюватиме, посилаючись на вказівки заступника глави адміністрації президента", - сказав Зінченко.

"Правоохоронна функція повністю відходить до Ради національної безпеки. Це фахова діяльність, і там треба займатися такими речами", - додав Зінченко.

"У секретаріат президента не входитиме уповноважений з питань контролю за діяльністю СБУ, він не буде тут сидіти", - сказав Зінченко.

Він також зазначив, що буде скорочено більшість з 27 посад уповноважених президента при органах влади.

Зінченко повідомив також про створення "системи національного моніторингу, яка потрібна як повітря".

Зінченко висловив здивування, що "у багатьох управлінців не було на столі комп'ютеру і доступу до мережі!". "Це дивина. Як можна керівнику державного органу існувати поза операційним прийняттям рішень – якщо протягом дня 50-60 разів звертаєшся за довідкою не до помічника, а до мережі?!".

Прес-конференція Зінченка відбувалася у прес-центрі в секретаріаті президента на Банковій. Зал відрізняється від того, який був при Кучмі, появою фотографій помаранчевої революції на стінах замість фото Кучми. Також на стінах зафарбували написи "прес-центр адміністрації президента".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News