Зінченко направить СБУ і МВС на своїх соратників. Якщо ті зловживатимуть "блюдом з дарами"

Вівторок, 15 лютого 2005, 11:39
Держсекретар Олександр Зінченко пропонує через місяць перевірити, як нові міністри і губернатори відокремляться від свого бізнесу.

На прес-конференції у вівторок Зінченко ще раз озвучив вимогу президента Ющенка до всіх чиновників не займатися бізнесом – "це стосуються всіх без винятку".

На питання журналістів, як відмовилися від бізнесу нові міністри Жванія або Червоненко, Зінченко сказав: "Якщо говори про прізвища – давайте поговоримо через місяць".

"Але це ж не порада президента (не займатися бізнесом), а його вимога. І стосується вона всіх без винятку".

"Якщо людина відхилилася від позиції президента, якщо працює в режимі комерційної діяльності – то це не моє завдання, а Луценка (міністра внутрішніх справ) і Турчинова (голови СБУ)!", - сказав Зінченко.

Говорячи про володіння новими міністрами і губернаторами державною мовою, Зінченко сказав, що "закон про державну службу стосується всіх без винятку".

Зінченко зазначив, що напередодні представляв нового губернатора Харківщини Арсена Авакова, і "він говорив українською мовою в Харкові".

"Йому дано, як і всім, перехідний період", - зазначив держсекретар.

За словами Зінченка, нові чиновники звітуватимуть про досягнення на посадах через три місяці: "Якщо не співпадатиме з уявами суспільства, президента, тоді люди позбуватимуться посад".

"Влада – це не блюдо з дарами", - сказав Зінченко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування