Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче, щоб у парламенті була нова більшість

Вівторок, 15 лютого 2005, 12:48
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає проти створення в парламенті більшості.

Про це він сказав у вівторок на засіданні Міжпарламентської комісії Верховної Ради і Федеральних зборів Росії, що проходить в Києві.

Він пояснив, що є "політичним супротивником створення більшості". За словами Литвина, лунають заклики знову створити парламентську більшість.

"Більшість під кого? Під президента, або під прем'єра? Я розумію, що більшість можна зігнати, але зігнати її можна лише в двох випадках, за рахунок якихось поступок депутатам, або за рахунок правоохоронних органів, тому що в перехідному суспільстві… під законом перебувають тільки ті, хто не рухається, хто лежить просто через стан свого здоров'я", - запитав він.

Як вважає Литвин, якщо йти таким шляхом, то виникає питання: "За що ж боролися?".

Литвин підкреслив, що "парламент на всі розумні пропозиції президента і уряду, вони за своєю природою є такими розумними, ухвалюватиме розумні рішення".

На думку спікера, якщо сьогодні намагатися "знову підстроюватися, то ті паростки демократії, якими ми пишалися, будуть просто розтоптані".

Голова Верховної Ради відзначив, що в 2006 році вибори до парламенту повинні відбутися на пропорційній основі, і тоді "і парламент буде структурованим, і суспільство українське буде структуроване".

Водночас, Литвин відзначив, що вже лунають голоси про те, що необхідно відмінити пакетне голосування (від 8 грудня 2004 року депутати прийняли в пакеті закон про особливості переголосування виборів президента і закон про внесення змін до Конституції).

На його думку, це може стати приводом для посилення протистояння в країні. З іншого боку, вважає Литвин, це може дати мотив народним депутатам прийняти зміни до закону про вибори, і вибори до Верховної Ради пройдуть на мажоритарній основі.

За словами Литвина, в цьому разі Україна знову матиме неструктурований парламент.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування