Ющенко перенесе секретаріат в Маріїнський парк і змусить керівників держави жити в Києві

Вівторок, 15 лютого 2005, 13:46
Віктор Ющенко має намір перенести секретаріат президента в приміщення нинішнього Міністерства охорони здоров'я, а в Будинку з химерами проводити прийоми іноземних делегацій.

Про це він повідомив журналістам у вівторок на брифінгу після виступу на з'їзді Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

"Мова ні про який музей не йде. Там його не було і не є", - заявив Ющенко, маючи на увазі музейно-культурний центр "Художні шедеври України", створений в Будинку з химерами ще при президенті Кучмі.

На думку Ющенка, дане приміщення можна було б використовувати "для прийомів іноземних політичних делегацій", оскільки "тіснота не дає там проводити інші заходи".

На думку Ющенка, "резиденція президента і його робочий секретаріат" мали б включати в себе Маріїнський палац і нинішнє приміщення Міністерства охорони здоров'я, яке знаходиться в Маріїнському парку.

"На п'ятачку могла б бути вся українська влада", - додав Ющенко, маючи на увазі також Верховну Раду та Кабінет міністрів, які знаходяться на вулиці Грушевського.

Також, на думку президента, "в майбутньому було б доцільно, щоб перші особи держави могли жити в Києві і працювати більш ефективно, а не перекривати дороги на годину під час проїзду із заміських резиденцій".

Як повідомлялося, в листопаді 2004 року Кабінет Міністрів відкрив у будинку архітектора Владислава Городецького, відомого як Будинок з химерами, по вулиці Банковій, 10 в Києві музейно-культурний центр "Художні шедеври України".

Будинок з химерами, побудований у 1903 році за проектом Городецького, є пам'яткою архітектури модерну 19-20 сторіччя й монументального мистецтва державного значення.

За президента Леоніда Кучми раніше також планувалося, що в цьому будинку буде резиденція президента, але потім було вирішено зробити там музей.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування