Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО НЕ БУДУТЬ ЗААРЕШТОВУВАТИ В МОСКВІ?

Вівторок, 15 лютого 2005, 15:13
Російські правоохоронні органи не мають наміру заарештовувати прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, якщо вона збереться відвідати Москву.

Про це заявив російський генпрокурор Володимир Устінов, повідомляє Газета.Ру з посиланням на Reurters.

За його словами, у цей час Тимошенко має імунітет як вища посадова особа.

В інтерв'ю ІТАР-ТАРС Устінов сказав, що у Тимошенко "не буде проблем, якщо вона захоче приїхати в Росію", нагадавши, що "вищі керівники держав, до яких, безумовно, належить глава уряду, по усьому світу користуються імунітетом".

Разом з тим, уточнив генпрокурор, "кримінальну справу за фактом розкрадань більше 200 млн. доларів при взаєморозрахунках Міноборони Росії з українською стороною ніхто не припиняв".

У рамках цієї справи "триває й кримінальна справа щодо Тимошенко", - додав Устінов.

Однак, думає генеральний прокурор Росії, "ці два питання - можливість приїзду до нас нового глави українського уряду й продовження розслідування кримінальної справи щодо Юлії Тимошенко, ніяк між собою не зв'язані".

Повторно висловивши свою впевненість у тім, що "український прем'єр, якщо їй буде потрібно, може спокійно приїхати в Росію", генпрокурор висловив думку, що "для припинення відповідної кримінальної справи немає підстав".

"Що, хіба хто-небудь повернув украдені тоді в російської скарбниці сотні мільйонів доларів",- підкреслив на закінчення Володимир Устінов.

Однак пізніше ІТАР-ТАРС повідомив, що дане повідомлення анулюється, повідомляє Ехо Москви.


Читайте також:

Тимошенко обвинувачують у Росії за мебель

Прем'єрство не врятує Тимошенко від суду в Росії


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування