Ющенко візьме фермерів у радники, щоб зробити Україну житницею Європи

Вівторок, 15 лютого 2005, 15:47
Україна повинна стати міжнародним експортером зерна.

Про це заявив президент України Віктор Ющенко, виступаючи у вівторок на з'їзді Асоціації фермерів і приватних землевласників України.

"Україна повинна раз і назавжди вийти на ринок, який би характеризував нас як країну-міжнародного експортера зерна", - сказав він.

За словами Ющенка, це завдання хоч і амбітне, але досяжне. У зв'язку з цим уряд, за словами президента, має намір передбачити ще в цьому році збільшення підтримки села.

"Я є прихильником, щоб у бюджеті 2005 року ми передбачили якнайбільшу за історію України бюджетну підтримку села", - наголосив президент.

"Якщо оця нація хоче їсти український хліб, запивати українським молоком, ми повинні преглянути бюджетну ідеологію стосунків до села", - додав він.

Ющенко зазначив, що від минулого уряду залишилося 12 мільярдів гривень дефіциту бюджету, 7,5 мільярдів – некомпенсованих платежів з податку на додану вартість, 4 мільярди – реструктуризованого ПДВ і 7 мільярдів – наперед стягнутих податків.

"Але, попри те, я ставлю вимогу: бюджет 2005 має бути бездефіцитним", - підкреслив Ющенко.

За його словами, він бачився у вівторок з міністром фінансів (Віктор Пинзеник), і той "вже трошки із шоку вийшов, почав говорити і трошки жартувати".

Президент висловив упевненість, що кредитна політика держави щодо сільських виробників буде успішною, і зазначив, що "ми вийдемо на об'єми фінансування понад 10 мільярдів гривень, і навіть фігурує цифра в два рази більша".

Ющенко підкреслив, що "нам потрібно зберегти село не як музей, а як дуже розвинений індустріальний сектор".

Він повідомив, що один із заступників міністра сільського господарства курируватиме фермерство, і пообіцяв взяти представників фермерів помічниками президента або радниками.

"Головна функція Міністерства сільського господарства – це організація ринку, внутрішнього і зовнішнього", - підкреслив президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування