Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меткомбінат Ахметова намагалися зупинити?

Вівторок, 15 лютого 2005, 16:36
Маріупольський металургійний комбінат "Азовсталь" намагалися зупинити.

Про це заявив глава Донецької обладміністрації Вадим Чупрун на прес-конференції у вівторок.

"Мені надійшов дзвінок у суботу пізно ввечері, що ми зупиняємо "Азовсталь", хрест ставимо на всьому виробництві. Такого ж не буває, щоб протягом трьох-чотирьох днів привести в такий стан такий комбінат. Третій день розбираємося", - заявив Чупрун.

На питання, чи пов'язано це з позицією президента щодо приватизації великих об'єктів, Вадим Чупрун відповів: "Поки що ні".

Коментуючи, із чим могла бути пов'язана зупинка "Азовсталі", губернатор сказав: "Пов'язана з екологією".

Чупрун також не конкретизував, хто саме йому телефонував. Він повідомив лише, що це був "місцевий дзвінок" і не від керівництва "Азовсталі". "Дзвінок влади. Пов'язаний з екологією", - сказав він.

Разом з тим, як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу корпоративної інформації ВАТ "Азовсталь" Світлана Хирим-Гірей, "меткомбінат працював і працює в цей час дуже стабільно, підвищуючи обсяги виробництва металопродукції".

"Тобто, жодної мови про зупинку підприємства не велося й бути не може", - підкреслила співрозмовник агентства.

У Міністерстві промислової політики також запевнили агентство, що "Азовсталь" працює стабільно, і питання про можливу зупинку підприємства не піднімалося.

ВАТ "Меткомбінат "Азовсталь" - підприємство з повним металургійним циклом - є монополістом в Україні з випуску декількох видів металопрокату.

Його виробничі потужності розраховані на випуск близько 6 млн. тонн чавуну, більше 7 млн. тонн сталі й 4,5 млн. тонн прокату на рік. Контролюється донецьким ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент", що належить Ринату Ахметову.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування