Зінченко проти люстрації, заступником губернатора буде екс-заступник Тігіпка

Вівторок, 15 лютого 2005, 17:06
Глава Одеської обладміністрації Василь Цушко має намір призначити своїм першим заступником колишнього першого заступника Національного банку України Арсенія Яценюка.

Про це Цушко заявив у вівторок в Одесі після того, як був представлений держсекретарем України Олександром Зінченком.

Новий глава області також заявив, що має намір призначити своїм заступником журналіста, керівника обласного штабу виборчої кампанії Віктора Ющенка Володимира Курінного.

"Я представляю сьогодні на першого заступника голови адміністрації Одеської області Яценюка Арсенія Петровича. На заступника голови адміністрації я представляю Курінного Володимира Костянтиновича. Я повинен погодити, якщо ці кадри будуть затверджені, вони будуть працювати", - сказав Цушко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він повідомив, що кандидатури ще двох заступників він назве після консультацій з лідерами партій і громадських організацій області.

Водночас державний секретар України Олександр Зінченко заявив на прес-конференції в Одесі, що критично ставиться до проведення в Україні люстрації, передає кореспондент УНІАН.

На думку Зінченка, люстрація "забарилась на десяток років і, можливо, була б актуальною після 1991 року". Натомість проведення люстрації зараз, за його словами, потягне за собою багато невирішених питань.

"Організувати дієву управлінську машину на принципі люстрації ви не зможете", - сказав Зінченко.

Говорячи про рішення, яке необхідно прийняти щодо причетних до фальсифікації виборів 2004 року Зінченко зазначив, "моє принципове політичне кредо – треба шукати не вчорашніх ворогів, а організаторів наступних перемог".

Він наголосив, що "охота на відьом" - не інструмент сучасної влади".

На даний час у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти щодо обмежень при обійманні посад в державних органах влади України.

Василь Цушко, 1963 року народження, народний депутат (фракція Соцпартії), заступник голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності. Народний депутат 2 й 3 скликань. Був призначений головою Одеської обладміністрації 4 лютого.

На початку лютого перший заступник голови правління Нацбанку Арсеній Яценюк, заступник голови правління Олександр Шлапак і директор генерального департаменту Вадим Пушкарьов подали у відставку через розбіжності із призначеним у грудні 2004 року головою НБУ Володимиром Стельмахом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування