Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко відправив сепаратистів на кухню й пригрозив Турчиновим і Луценком

Вівторок, 15 лютого 2005, 17:56
Державний секретар України Олександр Зінченко заявляє про те, що в країні необхідна нова загальнонаціональна ідея єдності.

"Нам потрібна нова загальнонаціональна ідея єдності", - заявив держсекретар під час зустрічі з активом Одеської області у вівторок в обласному центрі.

Зінченко підкреслив, що кожна людина будь-якої національності, яка живе в Україні має усвідомлювати себе українцем. "Ми маємо працювати з думкою про Україну, ми повинні працювати з думкою про єдність. Сепаратизм залишайте на своїх кухнях", - підкреслив Зінченко.

Він заявив про необхідність припинити "розмови про федералізм, якими замінили самостійність регіонів".

"Якщо під гаслами демократизації релігійного життя, під гаслами демократизації мовної політики ми проводимо сепаратизм - крапка там буде стояти. Якщо люди не зрозуміють цього, будуть відповідати повною мірою за законом", - підкреслив держсекретар.

Він відзначив, що справи про заклик людей до сепаратизму будуть адресовані до Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України. "Моя справа попередити й сказати, що держава встановила якісь правила. Закон для всіх єдиний", - підкреслив Зінченко.

"Україна була, є й буде унітарною державою, єдиними націями, з єдиними підходами до рішення загальнодержавних справ", - підкреслив Зінченко на прес-конференції після зустрічі з активом області.

На його думку, люди, які пропагували федералізм в Україні, переплутали це поняття з поняттям самостійності регіонів, збільшенням їхніх можливостей.

"Я не бачу ніяких історичних, політичних, соціальних й інших факторів, які приводять до того, щоб ми розглядали питання про федералізацію країни", - сказав держсекретар. "Це питання штучно внесене не з нашої долі, нашого політичного лексикону", - підкреслив він.

На думку Зінченка, для побудови сильної держави Україна "на даному етапі історичного розвитку має залишатися унітарною".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування