Нємцов не буде посередником між Путіним і Ющенком

Середа, 16 лютого 2005, 10:11
Позаштатний радник українського президента Борис Нємцов не збирається бути посередником між Віктором Ющенком й президентом Росії Володимиром Путіним.

"Я не хочу цим займатися, і не буду. Кремль має свої можливості взаємодії з українською владою. І я заважати не збираюся", - сказав він в інтерв'ю "Ізвєстіям".

"Що стосується українського напрямку моєї діяльності, то особливого конфлікту в нас із Кремлем тут немає. Вони не зможуть спростувати завдання поліпшення російсько-українських відносин. Ніколи вони цього вголос не скажуть. І тут у нас однакові цілі. Різниця в тому, що я буду радіти успіхам нової адміністрації України, а для них це, мабуть, геморой", - додав він.

Нємцов висловив готовність критикувати Ющенка, однак обіцяє робити це спочатку особисто. "Я вільна людина, не одержую від нього зарплати", - зазначив російський політик.

На питання, чи радив він уже Ющенку, які умови повинні бути створені для приходу російського бізнесу в Україну, Нємцов сказав: "Я хотів би, щоб захищалися права власності, одразу не відбиралися підприємства, щоб знизився податковий тягар, щоб менше брали хабарів".

За його словами, в Україні такі ж проблеми, як і в Росії, але з Україною пов'язані величезні надії, а в Росії "безнадійна ситуація щодо перспектив".

"Раніше всі дивилися на Москву, а тепер - на Київ. Життя змінюється", - відзначив Нємцов.

На питання, як з'явилася ідея стати радником українського президента, Нємцов відповів: "Це була наша домовленість. Ми з Ющенком обговорювали цю тему наприкінці січня в Давосі. Розмову передати? Я її передавати не буду. Можу сказати тільки одне: рішення прийняв президент".




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News