Тимошенко не встигла зайнятися Кучмою, бо була зайнята нафтою

Середа, 16 лютого 2005, 13:57
Кабінет міністрів у середу не встигнув розглянути питання скасування пільг Леоніду Кучмі, але обов'язково до нього повернеться.

"Питання з порядку денного не знімається", - сказала прем'єр Юлія Тимошенко після засідання Кабміну.

"Однак час є найдорожчим, і вирішення питання щодо Леоніда Кучми не є пріоритетом, а другорядним по наведенню порядку в Україні", - додала Тимошенко.

Тимошенко також повідомила про рішення уряду заборонити приватизацію або передачу в оренду держвласності на місцях без погодження питання в Кабінеті міністрів.

"Це припинить всі зловживання на низовому рівні, які виникли через те, що уряд працює тільки півтора тижні в кабінетах", - додала Тимошенко.

"На рівні регіонів продовжуються процедури по спонтанній передачі в оренду підриємств державної власності – дитячі садочки, табори... Тобто іде спонтанне зливання держвласності навіть сьогодні", - сказала Тимошенко.

"Проводяться збори підприємств, де є серйозна державна частка, проводиться додаткова емісія, розмивається державна частки...", - обурено додала Тимошенко.

Крім того, уряд ухвалив постанову, "пов'язану з неприємним питання реекспорту нафти на територію України".

Тимошенко пояснила, що Україна не може експортувати власну нафту, бо не видобуває її в достатній кількості, а навпаки, імпортує її.

"Але було багато корупційних схем: нафта входить в трубу з нульовою ставкою ПДВ, прямо в трубі розмитнюється, ідуть пільгові схеми, а потім ця нафта експортується з відшкодуванням ПДВ".

"Уряд розмежував функції – транзит нафти, і він здійснюватиметься у дедалі більших обсягах – і реекспорт нафти, який є порушенням наших угод з Росією".

Також у середу Кабмін завізував укази президента про ліквідацію держкомітетів, які були розглянуті на уряді в суботу.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування