Шевченко йде з Нацради, щоб її очолити? Томенко не проти

Середа, 16 лютого 2005, 14:01
Віталій Шевченко заявляє, що готовий очолити Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення.

Про це він сказав в середу на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

У вівторок Шевченко звернувся до Верховної Ради України з проханням розглянути питання про дострокове припинення його повноважень у складі Нацради.

Він зауважив, що не виключає можливості повернутися у нову Нацраду у складі четвірки, яку до цього органу призначає президент України.

За словами Шевченка, йому запропонували розглянути можливість очолити нову Нацраду. Він сказав, що готовий це зробити і відчуває, що в нього достатньо сил, аби працювати на такому рівні, щоб нова Нацрада виправдала ті сподівання, які покладають на неї журналісти, а також виправдати соціальні очікування.

Присутня на прес-конференції Тетяна Лебедєва, яка у вівторок разом із Шевченком звернулася до Верховної Ради України з пропозицією розглянути питання про її відставку, також сказала, що якщо отримає пропозицію увійти до складу нової Нацради, то не відмовиться від неї.

Шевченко також розповів, що усі члени Нацради, крім одного – Олександра Бутка, написали заяви з проханням розглянути питання про добровільну відставку.

Як сказав Шевченко, Бутко був призначений до складу Нацради тодішнім президентом України Кучмою зовсім недавно, практично не був причетний до жодного рішення Нацради, тому і не написав заяву про добровільну відставку.

Шевченко також зазначив на прес-конференції, що нова Нацрада має бути впевнена, що не буде заручником політичної ситуації в країні.

Водночас віце прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко підтримав у середу цю ідею, висловившись за формування "нової Нацради з новими підходами".

Читайте також:

Члени Нацради з телебачення просяться у відставку через спекуляції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News