Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповість, що йому не подобається в ЄЕП

Середа, 16 лютого 2005, 14:53
Президент України Віктор Ющенко вважає, що Україні слід чітко визначитися зі ступенем своєї участі у формуванні ЄЕП між Росією, Білорусією і Казахстаном.

Про таку позицію Ющенка повідомляє його прес-служба.

"Нам потрібно добре зрозуміти логіку ЄЕП і чітко висловити позиції, які не відповідають українським інтересам, і які відповідають українським інтересам", – сказав Ющенко.

Водночас він підкреслив стратегічний характер відносин України з Російською Федерацією. На його думку, Україну і Росію єднають історія та питання, "пов’язані зі спільним майбутнім".

В той же час Ющенко заявив, що Україна планує подати усі документи для вступу до Світової організації торгівлі під час сесії секретаріату СОТ у листопаді 2005 року.

Він переконаний в необхідності "егоїстичної політики" на шляху євроінтеграції задля того, щоб "перейти політику сусідства з ЄС". На думку президента, отримання статусу країни з ринковою економікою є одним з перших завдань України на цьому шляху.

Ющенко також наголосив на необхідності проведення в українському суспільстві публічних дискусій щодо європейської політики країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування