Томенко вірить, що і Поплавський гідно виступив би на Євробаченні

Середа, 16 лютого 2005, 15:16
Під час проведення конкурсу "Євробачення" Майдан Незалежності буде використано як площадку конкурсу.

"За старою доброю традицією Майдан існуватиме як площадка, щоб світові канали показували, що відбуваєтся у європейській столиці – Києві", - сказав співголова оргкомітету Микола Томенко.

Він та віце-прем'єр з євроінтеграції Олег Рибачук провели у середу засідання нового оргкомітету. За словами Томенка, мер Києва Омельченко повідомив, що "ми "Євробачення" не тільки проведемо – а це стане найкращим конкурсом".

Томенко додав, що в змінах до бюджету, який у березні уряд подасть до парламенту, буде збільшено фінансування "Євробачення" з 30 мільйонів до 70-100 мільйонів гривень.

Рибачук сказав, що "якщо раніше найбільшими пріоритетами цього року я називав вступ до СОТ і отримання статусу ринкової економіки, то тепер – проведення "Євробачення".

На питання про готовність готелів Рибачук сказав, що Омельченко повідомив, "що у меню для туристів 21 готель, при цьому один п'ятизірковий "Редісон" вступатиме в дію в квітні, до конкурсу".

Також, за словами Рибачука, "англомовний персонал у Києві не є проблемою". "Міський голова запевнив, що дівчатка (обслуговуючий персонал) зможуть сказати 5-7 слів, "yes", "how much", пожартував Рибачук.

За словами Томенка, більшою проблемою, ніж наявність готелів, є ціни в них. "Ми домовилися, що департаменти туризму в складі Мінекономіки і власники основних готелів проведуть дискусію, щоб знайти компроміс", - додав Томенко.

Щодо підготовки Палацу спорту, який буде основною площадкою, то, "там багато проблем", сказав Томенко. "Але вони почали роботу, не чекаючи фінансування", - додав віце-прем'єр.

За його словами, уряд буде "у творчій дискусії з Палацем спорту", оскільки той розраховує за кошти держбюджету провести максимальний ремонт, тоді як Томенко хоче залучити до цього і гроші Києва.

Рибачук у свою чергу повідомив про "максимальне спрощення візового режиму", додавши, що розглядається можливість запровадження марок замість віз, які будуть проставляти прямо в аеропорту.

Томенко також повідомив про намір вивезти учасників конкурсу за 100-200 кілометрів від Києва, щоб показати Україну.

Томенко повідомив, що поки не має своїх симпатій у тому, який співак представлятиме Україну на "Євробаченні". "Навіть якщо цей чоловік не буде мати голосу, якби там був би Поплавський, то і він зайняв би не нижче 5 місця, тільки тому, що бренд України зараз настільки серйозно розкручено".

Рибачук висловив упевненість у доброму проведенні конкурсу, бо "у нас є досвід форуму Європейського банку реконструкції та розвитку 1997 року, і тоді організація була бездоганна".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...