Ющенко хоче за "Криворіжсталь" більше $3 мільярдів

Середа, 16 лютого 2005, 16:35
Металургійний комбінат "Криворіжсталь", за оцінками експертів, коштує понад $3 млрд., заявив президент України Віктор Ющенко.

"Запитаєте в експертів - яка ціна того об'єкта, який будувало, можливо, чотири чи п'ять поколінь. І вони вам скажуть: його ціна не 1 млрд, і не 2 млрд, і, вибачите, не 3 млрд.", - сказав президент на зустрічі з активом Львівської області в середу.

"Те, що незаконно приватизовано - воно повинно бути повернуте державі", - підкреслив Ющенко.

Він відзначив, що йому сподобався коментар голови Союзу промисловців і підприємців Росії Аркадія Вольського, котрий висловив подив тим, що "Сєвєрсталь" пропонувала за "Криворіжсталь" $1,2 млрд., а Україна віддала перевагу структурі, яка купила цей комбінат за $600 млн.

Ющенко ще раз запевнив, що перелік підлягаючих ревізії приватизованих підприємств, який оприлюднить уряд, не буде згодом доповнюватися.

Як повідомлялося, конкурс із продажу "Криворіжсталі" відбувся торік.

Голландська Mittal, об'єднавшись із US Steel, пропонувала за підприємство $1,5 млрд., однак підприємство, з урахуванням виконання спеціальних умов конкурсу, купив за $800 млн. український консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" (ІМС).

Кабінет міністрів України на засіданні 5 лютого вирішив повернути ВАТ "Криворіжсталь" у власність держави й провести новий конкурс по її приватизації.

Низка закордонних і російських компаній, у тому числі Arcelor, "Євразхолдинг", Mittal заявляють про збереження інтересу до участі в повторній приватизації найбільшого метпідприємства України.

Днями вищий господарський суд України направив подання генерального прокурора Святослава Піскуна разом з матеріалами справи про приватизацію "Криворіжсталі" у Верховний суд.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...