Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ ПОРУШИЛА СПРАВУ ЗА ПРОСЛУШКУ ЮЩЕНКА І ТИМОШЕНКО

Четвер, 17 лютого 2005, 11:18
Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактами незаконного прослуховування державних діячів – представників колишньої опозиції.

Про це повідомив на прес-конференції голова СБУ Олександр Турчинов.

За словами Турчинова, мова йде про прослуховування розмов Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко.

Турчинов також ствердно відповів на запитання, чи велося прослуховування його розмов. "Я також був в переліку тих, хто системно прослуховувався", - сказав він.

Голова СБУ відмовився до закінчення слідства назвати прізвища осіб, які санкціонували прослуховування, зазначивши лише, що "рішення щодо цього приймалося на найвищому рівні керівників силових структур".

За словами Турчинова, існував механізм, за яким у СБУ зверталися представники МВС із заявкою на прослуховування конкретної особи. При цьому, як зазначив Турчинов, був судовий дозвіл на прослуховування цієї особи.

Проте телефони, вказані в заявці, належали не тій особі, а представникам опозиції – Ющенку, Тимошенко, низці депутатів.

За словами Турчинова, в державі існували тенденції, коли кожна силова структура мала свої підрозділи для прослуховування. Такі можливості, крім СБУ, є "у МВС, прикордонників, управління державної охорони, податкової міліції, департаменту виконання покарань, розвідки".

Також Турчинов підкреслив, що можливості для незаконного прослуховування мають чимало потужних комерційних структур, зокрема банків. Такі можливості є і в операторів мобільного зв’язку, додав він.

У зв’язку з цим Турчинов звернувся до структур, які користуються цим незаконно, з вимогою самостійно, за власною ініціативою здати ці технічні засоби.

Також він пообіцяв виступити з пропозиціями, "які встановлять дуже жорсткий контроль над цим питанням".

Турчинов заперечив можливість стеження тепер уже за новою опозицією. "Служба безпеки не повинна займатися опозицією, Служба безпеки повинна займатися забезпеченням безпеки держави", - сказав він.

За словами Турчинова, він "прихильник того, щоб в Україні була потужна політична опозиція". "Критика влади - це нормально", - додав він, застерігши при цьому від переступання закону і "підміни політичних гасел сепаратистськими гаслами".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...