Безпартійний Турчинов за беззаконну люстрацію

Четвер, 17 лютого 2005, 12:13
Голова Служби безпеки України Олександр Турчинов вважає, що потреби в законі про люстрацію немає – достатньо верховенства закону.

Про це він заявив під час прес-конференції у четвер.

"Коли всі будуть рівні перед законом, то це і буде люстрація, і саме це буде очищенням", - сказав Турчинов, відповідаючи на запитання.

На його думку, законопроекти і всі розмови про люстрацію – це більшою мірою політична "піар-акція".

Коментуючи докори у тому, що він як керівник спецслужби є одночасно заступником голови партії "Батьківщина" (голова – Юлія Тимошенко), Турчинов відповів: "В той же день, як був підписаний указ про моє призначення головою СБУ, я повідомив президенту, що я призупинив свою партійність".

Турчинов також підкреслив, що не має відношення до жодних підприємств, які він нібито контролює.

На запитання щодо суміщення ним досі посади керівника спецслужби з мандатом народного депутата, Турчинов відповів, що "мандат буде складати, відповідно до закону", однак дати не уточнив.

На запитання про "російський слід" у справі про отруєння Ющенка, голова СБУ відповів, що це "може стати предметом розмови по закінченні слідства".

"Сьогодні можна зі 100%-ю впевненістю казати, що це було отруєння, що це був злочин", - підкреслив Турчинов, додавши, що "питання виконавців – це питання слідства".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...