Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку важливо знати, що Європа від нього не відвернулася

Четвер, 17 лютого 2005, 12:48
Комісар Європейського Союзу із питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявляє, що в ЄС від України чекають початку справжньої роботи.

Про це вона сказала під час зустрічі з президентом України Віктором Ющенком, яка пройшла в будинку Городецького на вулиці Банковій в четвер, передає прес-служба президента.

"Від України чекають початку справжньої роботи", - наголосила вона і додала, що розглядає план дій "Україна - ЄС" як можливість наближення України до Євросоюзу.

"Ми хочемо бачити наші відносини з ЄС прогнозованими і успішними. Україна має отримати надію, що Європа від нас не відвертається", – у свою чергу наголосив Ющенко.

Президент висловив свою позицію щодо трирічного плану дій "Україна - ЄС". Ющенко наголосив, що його команда виступає за наповнення цього плану конкретними позиціями щодо перспектив євроінтеграції.

Глава держави зазначив, що мова в цьому питанні йде не про терміни, а про процеси, і що в Києві усвідомлюють: шлях до Євросоюзу непростий і тривалий.

На зустрічі йшлося про важливість пом'якшення візового режиму, у першу чергу для студентів, необхідність активізації співпраці між Україною та ЄС у питаннях колективної безпеки. Також сторони обговорили спільні енергетичні проекти.

На зустрічі також були присутні міністр закордонних справ Борис Тарасюк та представник України в Євросоюзі Роман Шпек.

Зустріч відбулася напередодні візиту українського президента до Брюсселю та Страсбургу, де він, зокрема, виступить перед депутатами Європейського парламенту.

Читайте також:

Комісар ЄС влаштує українським євроінтеграторам холодний душ

Україну не кличуть до ЄС, бо "багаті теж плачуть"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...