СБУ розвідає, хто скільки платив хабарів за приватизацію об'єктів

Четвер, 17 лютого 2005, 12:52
Служба безпеки України порушить кримінальні справи щодо корупційних діянь, пов'язаних з приватизацією об'єктів державної власності.

Про це заявив голова СБУ Олександр Турчинов під час прес-конференції у четвер, коментуючи наміри уряду перевірити законність приватизації понад трьох тисяч підприємств.

"Приватизація – це одна з тих сфер, де зловживання були нормою, а не винятком", - сказав він, зазначивши, однак, що "не може бути схеми", за якою всю приватизацію було б визнано незаконною.

Зауваживши, що законість приватизації кожного окремого об'єкта визначатиме суд, Турчинов додав, що питанням, яким займатиметься Служба безпеки, є корупція при приватизації.

"Це проблема, пов'язана з величезними хабарями і посадовими зловживаннями", - підкреслив голова СБУ, додавши, що "за цими фактами будуть порушені кримінальні справи", і висловивши упевненість, що "вони будуть мати судову перспективу".

Ще одним завданням СБУ Турчинов назвав боротьбу з контрабандою, і представив "для картинки" телевізійникам зразки вилученої нещодавно контрабандної продукції.

Як повідомив співробітник СБУ, лише протягом лютого 2005 року до Державного сховища Міністерства фінансів України Службою безпеки було передано 125 кг ювелірних виробів із золота загальною кількістю близько 30 тисяч штук, а також діаманти вагою 245 карат.

Представник Міністерва фінансів, присутній на прес-конференції, додав, що вартість цих золотих виробів становить понад 10 мільйонів гривень, а в цілому близько половини надходження цінностей в Держсховище забезпечує саме СБУ.

У свою чергу, Турчинов підкреслив, що проблема полягала в тому, що "раніше конфісковані речі не доходили до Державної скарбниці", і пообіцяв з'ясувати, чому так відбувалося.

"Українська правда"

Читайте також:

ТИМОШЕНКО МОЖЕ РЕПРИВАТИЗУВАТИ ДО 3 000 ПІДПРИЄМСТВ, які покривав Кучма і Ко

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування