Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін сам розпускає чутки про свою відставку?

Четвер, 17 лютого 2005, 13:11
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін називає дурницями розповсюджувані останнім часом у ЗМІ чутки про його можливе відкликання.

"Це дурниці, я навіть не знаю, хто це робить", - сказав Чорномирдін в інтерв'ю журналістам у четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що для нього робота на посаді посла не "є кар'єрою", і він "працює по совісті".

Відповідаючи на запитання про те, коли може закінчитися строк його роботи на посаді посла, Черномирдін сказав: "Як набридне, так і піду. Але поки не набридло".

У той же час джерело газети "Сьогодні" у структурах близьких до Кремля вважає, що Чорномирдін сам розпускає чутки про свою відставку.

За його словами, взагалі малоймовірно, щоб Чорномирдіна найближчим часом відкликали з Києва.

"Звичайно, несподіванок, якихось екстремальних лобістських впливів виключати не можна, але поки все йде до того, що як мінімум до літа Віктор Степанович залишиться послом", - говорить джерело.

Він також припустив, що "Чорномирдін сам розпускає чутки про свою відставку: Вже занадто смішні всі озвучені кандидатури нового посла: подивіться, мовляв, кого на заміну пропонують".

У той же час інший відомий російський експерт-політолог Станіслав Бєлковський все ж не виключає, що в нас у країні незабаром з'явиться новий посол.

Раніше в російських й українських ЗМІ з'явилася інформація про швидку заміну російського посла Віктора Чорномирдіна, до якого нібито не дуже прихильно ставиться нове керівництво України.

Першим на його місце російські журналісти почали сватати екс-прем'єр-міністра Росії Сергія Кірієнка (нині - повпред президента в Приволзькому окрузі, має імідж ліберала й реформатора). Причому нібито його кандидатуру особливо ретельно лобіював Чубайс.

Газета "Сьогодні" зв'язалася із прес-службою самого Сергія Кірієнка, однак там інформацію не підтвердили. А відомий російський політтехнолог Марат Гельман, близький знайомий Кірієнка, у телефонній розмові з кореспондентом видання припустив, що це хтось розпускає чутки, щоб дискредитувати Кірієнка.

Незабаром у ЗМІ з'явилася інформація, що, крім Кірієнка, на посаду російського посла в Україні розглядається також кандидатура заступника міністра закордонних справ РФ Валерія Лощиніна, а також депутата Держдуми Олександра Лебедєва (зам. глави комітету у справ СНД, раніше - глава "Національного резервного банку").

Газета відзначає, що за даними російської преси, пан Лебедєв підтримує дуже тісні контакти з Юлією Тимошенко і вчора перебував у Києві.

Читайте також:

Чорномирдіна змінять на Лебедєва?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...