Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плачков розверне "Одеса-Броди" знову в Європу?

Четвер, 17 лютого 2005, 13:39
Уряд України в питаннях функціонування нафтопроводу "Одеса-Броди" і створення газотранспортного консорціуму буде виходити як з економічної точки зору, так і з інтересів національної безпеки.

Як передає кореспондент агентства "Новини-Україна", про це в четвер заявив міністр палива й енергетики Іван Плачков.

Говорячи про нафтопровід "Одеса-Броди", Плачков відзначив, що "якщо будуть налагоджені поставки нафтопродуктів ( для нафтопроводу), то режим роботи може бути змінений".

У той же час міністр не виключив, що нафтопровід "Одеса-Броди" може використовуватися в реверсному напрямку. "Сьогодні "Одеса-Броди" працює у реверсному напрямку. Ми аналізуємо економіку цього проекту. За результатами цього аналізу будемо приймати рішення", - відзначив Плачков.

Створений в 2001 році нафтопровід "Одеса - Броди" довжиною 667 км., потужністю 9 млн. тонн на рік передбачався для транспортування каспійської й казахської нафти з порту Південний (Одеса) у Броди, де далі - в обхід Босфорської протоки через нафтопровід "Дружба" - у Східну й Центральну Європу.

5 липня 2004 року уряд України вніс зміни у свою постанову від 4 лютого 2004 року, яким дозволив використати нафтопровід "Одеса - Броди" для поставок російської нафти у напрямку із Бродів до Одеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування