Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов стежитиме за справою Гонгадзе, але не за Лазаренком

Четвер, 17 лютого 2005, 13:43
Вибухи на Троєщинському ринку 20 серпня 2004 року не мали жодного політичного підтексту, а скоєні були виключно через перерозподіл сфер впливу.

Про це заявив голова СБУ Олександр Турчинов на прес-конференції у четвер.

За його словами, прізвища причетних до вибухів будуть озвучені, коли справу буде передано до суду.

Як повідомлялося, внаслідок вибухів на Троєщинському ринку постраждало 14 осіб, одна з постраждалих померла в лікарні. Оскільки в затриманих було виявлено агітаційну літературу націоналістичного спрямування та листівки на підтримку кандидата у президенти Віктора Ющенка, а в одного з п'яти підозрюваних знайдено членський квиток Української народної партії, справа набула політичного підтексту.

УНП, у свою чергу, назвала цей членський квиток "фальшивим" і вимагала спростування інформації МВС про причетність до вибухів членів УНП.

Також Турчинов висловив сподівання, що після створення спільної слідчої групи СБУ з Генеральною прокуратурою є підстави очікувати швидшого й ефективнішого розлідування справи Гонгадзе.

На запитання щодо інформації про Павла Лазаренка та Бориса Березовського, які заявляли про свої наміри приїхати в Україну, Турчинов відповів: "СБУ не стежить за кордоном, і щодо їх намірів побувати в Україні інформації нема".

На запитання про одного з колишніх керівників корпорації ЄЕСУ Олександра Тимошенка, котрий тривалий час переховувався і щодо якого нещодавно Генпрокуратура закрила кримінальну справу, Турчинов віповів: "Я бачив супруга Юлії Тимошенко Олександра, він в Україні, і це не є проблема".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування