Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КМІС не хоче бути разом з авторами екзит-полів за Януковича

Четвер, 17 лютого 2005, 13:56
Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) підтримує відкриту Заяву соціологів – членів Соціологічної Асоціації України та висловлює недовіру правлінню асоціації.

Про це йдеться у заяві КМІСу, переданій в четвер.

"Ми висловлюємо недовіру Правлінню САУ і вимагаємо скликання позачергового з‘їзду САУ для обговорення ситуації, що склалася у Соціологічній спільноті, і для перевиборів керівництва САУ", - йдеться у заяві.

"Ми вважаємо, що керівництво САУ мало б дати оцінку тим діям індивідуальних та колективних членів асоціації, які викликали сумнів у їх професійній чесності і кинули тінь на соціологічну спільноту. За умов, що створені політикою керівних органів САУ, КМІС відмовляється від акредитації, яку отримав від правління САУ", - йдеться у заяві.

Раніше недовіру правлінню САУ висловили 17 соціологів. Серед них старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна, провідний співробітник інституту Олександр Вишняк, завідувач відділом Інституту Сергій Макєєв.

КМІС входив до "Національного екзит-полу", за результатами якого в першому та другому турах виборів президента переміг Віктор Ющенко.

У той же час, за даними Українського інституту соціальних досліджень Яременка та "Соціального моніторингу" Балакірєвої (які зазвичай працюють разом), під час першого туру переміг Янукович.

До правління САУ входить керівник КМІСу Валерій Хмелько.

Читайте також:

Соціологи повстали проти авторів екзит-полів за Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...