Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин з "Альфою" захопили обленерго, яким керував Суркіс?

Четвер, 17 лютого 2005, 18:55
Керівництво ВАТ "Прикарпаттяобленерго" просить президента України Віктора Ющенка та генеральну прокуратуру втрутитись у неправомірні дії щодо захоплення влади в компанії групою акціонерів.

Про це повідомив заступник гендиректора компанії "Укренергоконсалтинг" Володимир Плечун на пресс-конференції в УНІАН.

"Укренергоконсалтинг" здійснює юридичне обслуговування обленерго.

За словами Плечуна, у четвер об 11.30 близько 30 представників з нашивками спецпідрозділу "Альфа" "силовими методами захопили приміщення компанії".

При цьому було заблоковано охорону, приміщення компанії, відімкнено телефонний зв'язок, у людей забрали мобільні телефони, вилучено печатку компанії. Правоохоронні органи, до яких звернулись після захоплення представники "Прикарпаттяобленерго", до цих пір жодним чином не відреагували на ситуацію, зазначив він.

Як підкреслив Плечун, у приміщенні до цього часу знаходяться деякі співробітники компанії, з якими немає зв'язку. Приміщення захоплене ще й досі.

У зв'язку з цим, "Прикарпаттяобленерго" просить всі банки, контрагентів та фінансових партнерів утриматись від здійснення фінансових операцій з компанією до того часу, поки не буде встановлена ситуація, яка відповідатиме чинному законодавству України, сказав Плечун.

За його словами, владу захопили акціонери, які представляють компанію під назвою "Паладіум". 21 січня ц.р. з ініціативи цієї компанії незаконно було обрано 3-х нових членів Наглядової Ради компанії, очолив раду Ігор Никоненко, який, за даними Плечуна, відсидів у в'язниці за пограбування.

Наглядова Рада, у свою чергу, звернувшись до Дарницького суду м.Києва, ініціювала зміну голови правління компанії. У результаті позову 15 лютого суд виніс ухвалу призначити головою правління Ярослава Дзівідзінського замість Олександра Бубена (Бубен очолює "Прикарпаттяобленерго" останні два роки).

Коментуючи ухвалу Дарницького Суду, Плечун назвав її "нелегітимною", оскільки в рамках забезпечення позову суд не має права знімати з посади голову правління, а тим більше, призначати нового.

За інформацією керівників ОАО "Прикарпаттяобленерго", їм нічого не відомо ні про особу, що звернулась з позовом до Дарницького районного суду, ні про сам зміст цього позову. Представникам компанії є проблематичним відповісти, якими мотивами керувався Дарницький районний суд при винесенні подібної ухвали.

За словами Плечуна, група офшорних компаній, які пов'язують з ім'ям відомого російського бізнесмена Костянтина Григоришина та яким належить понад 10% акцій ОАО "Полтава-", "Чернігів-", "Прикарпаття-", "Тернопіль-" та "Львівобленерго", всупереч чинному законодавству замінили своїх представників в Спостережних Радах цих компаній з метою встановлення контролю над діяльністю енергопідприємств.

Так, в кожному з п'яти обленерго було замінено від двох до п'яти членів Спостережних Рад.

Плечун повідомив, що сьогодні "Прикарпаттяобленерго" подала апеляцію на ухвалу Дарницького суду до Київського апеляційного суду та зазначив, що компанія планує розв'язати цю ситуацію виключно законними методами.

Вважається, що "Прикарпаттяобленерго" належить до підконтрольних Григорію Суркісу, у якого за даними різних джерел начебто знаходилося від 27% до 59% акцій підприємства.

Читайте також:

Константин Григоришин: Гриша Суркис говорил, что Папе надо подарить 10% собственности

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...