ЗА ПОРУШЕННЯ ПІД ЧАС ВИБОРІВ ЗАСУДИЛИ НА 3 РОКИ

П'ятниця, 18 лютого 2005, 09:31
Ніжинський міськрайонний суд (Чернігівська область) визнав винними й присудив до 3 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку 3 жителів Ніжина за використання фальшивих відкріпних талонів на виборах президента.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Чернігівської області, текст якого наводить Український вибір.

"Суд визнав (3 осіб) винними в здійсненні злочину проти виборчих прав людини й громадянина і виніс обвинувальний вирок", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що 3 осіб присуджені до 3 років позбавлення волі кожен із відстрочкою виконання вироку.

Відповідно до повідомлення, слідчі прокуратури встановили, що 21 листопада 2004 року (2 тур виборів) 3 жителів Ніжина за особистими документами і підробленими відкріпними талонами проголосували за кандидата в президенти Віктора Януковича на 4 виборчих дільницях (№ 125, 127, 167 й 168) територіального виборчого округу №211.

Ці дії суд кваліфікував за ч.2 ст. 158 Кримінального кодексу (підробка виборчих документів, неправомірне використання виборчих бюлетенів або неправильний підрахунок голосів або неправильне оголошення результатів виборів).

Повідомляється, що суд визнав, що злочин не є тяжким, а винні особи вперше притягуються до кримінальної відповідальності, і тому застосував покарання, не пов'язане з позбавленням волі, - засуджені будуть ув'язнені тільки в тому випадку, якщо за певний проміжок часу вчинять правопорушення.

Ще 157 кримінальних справ за фактом порушень в ході виборів президента знаходяться у провадженні Міністерства внутрішніх справ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...