Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У боротьбі з приватизацією Тимошенко за 10 років відродить СРСР

П'ятниця, 18 лютого 2005, 10:02
Заступник глави комітету Верховної Ради з питань держбудівництва й місцевого самоврядування, юрист Юрій Ключковський (фракція "Наша Україна") побоюється, що ревізія приватизованих підприємств може перетворитися на переділ власності й затягтися при розгляді в судах.

Так Ключковський на засіданні "круглого столу" в четвер у Києві прокоментував намір прем'єр-міністра Юлії Тимошенко переглянути приватизацію трьох тисяч підприємств, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, він побоюється, що занадто великий масштаб приведе до того, що процес затягнеться. "Я вірю, що впораємося, питання коли?", - сказав депутат, додавши, що реальний строк для розгляду цієї справи може бути "десяток років".

На його думку, "процес приватизації взагалі дуже важкий як для реалізації, так і для розуміння", і "будь-яка велика приватизація завжди мимоволі викликає сумнів із приводу легітимності", хоча "можливо, вона формально здійснена правильно".

Народний депутат Сергій Соболєв ("Наша Україна") застерігає від того, щоб "іти шляхом СРСР або кубинської революції, де питання націоналізації й безкоштовного повернення власності закінчилося трагедією".

Замість цього "потрібно використати досвід тих країн, де питання приватної власності ніколи не піддавалося сумніву", сказав депутат на засіданні "круглого столу".

Депутат думає, що іноземні інвестори зараз чекають початку процесу ревізії приватизованих підприємств, оскільки коли він завершиться, вони зможуть зайняти своє місце на українському ринку.

На думку глави комітету Верховної Ради з питань промислової політики й підприємництва Юрія Єханурова ("Наша Україна"), далеко не всі 3000 об'єктів, включених у список, є резонансними.

"3000 об'єктів - це там, де подали в суд. Наскільки я знаю, Фонд держмайна поняття не має, що це за три тисячі об'єктів. Це значить, що десь були позови, і все це зібрано", - сказав Єхануров.

У той же час радник президента України Олександр Пасхавер в інтерв'ю "Німецькій хвилі" розкритикував намір Тимошенко переглянути приватизацію підприємств.

Він назвав такі заяви глави уряду незваженими й досить тривожними для інвесторів, як і саму ідею повторного продажу майна.

На думку Пасхавера, подібна заява можна дорівняти до гасла, на зразок "ми все повертаємо в державну власність і відроджуємо Радянський Союз".

Читайте також:

ТИМОШЕНКО МОЖЕ РЕПРИВАТИЗУВАТИ ДО 3000 ПІДПРИЄМСТВ, які покривав Кучма і Ко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування