Рибачук за півроку виконає План дій і подасть заявку в ЄС

П'ятниця, 18 лютого 2005, 10:13
Україна може подати заявку на вступ до Європейського Союзу через півроку.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Олег Рибачук.

Він зазначив, що до моменту подання заявки необхідно було би "хоча б півроку пропрацювати, щоб наша позиція була значно сильнішою".

Як вважає Рибачук, після того як українське суспільство довело, що поділяє демократичні цінності, "новій владі, у свою чергу, треба довести, що ми за півроку вже зможемо говорити про певні досягнення".

Також, наголосив Рибачук, Україні треба довести, що План дій "Україна-ЄС", розрахований на три роки вже багато в чому виконаний.

"Ми формально виконали певні умови. Але мова йде про інші речі. Якщо ми говоримо про верховенство права чи незалежність судової гілки влади, це треба буде доводити і доводити – насамперед, глибокими реформами законодавства", - зазначив Рибачук.

Також він підтвердив, що під час візиту до Брюсселя 21-22 лютого на чолі урядової делегації він має намір підписати План дій "Україна-ЄС".

"Безумовно, я підписую План дій. Фактично, можна сказати, що мій і Бориса Тарасюка підписи там вже стоять", - зазначив Рибачук.

"Два дні в Брюсселі, дозволять мені значно більше усвідомити взаємодію з Брюсселем, тому що я там побачу своїх контрпартнерів. Раніше, до призначення на посаду, я приїздив до Європарламенту, структур ЄС, але мав досить загальне уявлення того, що відбувається. А тепер я поїду з повним розумінням блоку питань, які накопичилися у двосторонніх відносинах", - підкреслив Рибачук.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування