Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник радить Зваричу вчитися і в шоці від масштабів бардака

П'ятниця, 18 лютого 2005, 12:14
Міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляє, що всі суб'єкти господарювання повинні платити податок на додану вартість.

На брифінгу в п'ятницю він сказав, що Міністерство фінансів має намір вивчити всі схеми, за якими здійснюється експорт та імпорт товарів і послуг, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Пинзеник додав, що не вірить у статистику по експорту-імпорту. За його словами, як тільки Міністерство одержить всю інформацію від митних і податкових служб, то обов'язково назве цифру, "скільки крали".

Пинзеник підкреслив, що не повинна бути така ситуація, коли "один суб'єкт господарювання має право ввозити імпортні товари без ПДВ, а інший суб'єкт той же імпортний товар увозить із ПДВ".

За словами міністра, у цей час поширена практика, коли суди приймають рішення й звільняють певних суб'єктів господарювання від сплати ПДВ.

У зв'язку із цим він дав розпорядження відповідним органам надати йому інформацію про те, які суб'єкти були звільнені від сплати ПДВ рішеннями судів. "Суди в нас стали ще одним податковим органом", - підкреслив міністр.

За його словами, ця інформація буде передана в Генеральну прокуратуру для дачі відповідної оцінки. "Ми проаналізуємо відповідну інформацію й одержимо повний реєстр тих, хто одержував звільнення від сплати податків", - сказав Пинзеник.

Міністр також охарактеризував ситуацію у сфері приватизації як "повний бардак". "Я очікував бардак, але я не очікував бардака такого масштабу", - сказав він.

Пинзеник повідомив, що в січні спостерігалося значне зниження надходжень у державний бюджет від приватизації - за січень у держбюджет від приватизації надійшло 100 млн. гривень.

Міністр відзначив, що державний бюджет планує одержати 5 млрд. гривень, тому січневі надходження є дуже низькими.

Міністр також повідомив, що має намір переглянути перелік підприємств, які Фонд державного майна України підготував для приватизації.

Пинзеник особливо відзначив, що 3000 об'єктів, матеріали по яких надійшли, і список підприємств, по приватизації яких можуть висуватися претензії, це зовсім різні речі.

Коментуючи питання, що стосується відставки міністра юстиції Романа Зварича, Пинзеник підкреслив, що він особисто не має інформації про те, що Зварич уже подав заяву про відставку, хоча сьогодні з ним зустрічався й розмовляв.

При цьому міністр фінансів ще раз підкреслив, що всі члени уряду повинні вчитися працювати в єдиній команді. Не можна дотримуватися думки, сказав Пинзеник, що своє рішення єдино правильне.

Пинзеник повідомив також, що Кабінет міністрів України не розглядав питання про те, хто буде представляти український уряд на черговому засіданні групи високого рівня по формуванню Єдиного економічного простору, яке повинне відбутися 25 лютого в Москві.

"Уряд не розглядав питання про ЄЕП. Можливо, буде така розмова", - цитують Пинзеника "Новини-Україна". Він додав, що "не веде цю ділянку".

Раніше Україну в групі високого рівня по формуванню ЄЕП представляв перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров.

Читайте також:

У боротьбі з приватизацією Тимошенко за 10 років відродить СРСР

ТИМОШЕНКО МОЖЕ РЕПРИВАТИЗУВАТИ ДО 3 000 ПІДПРИЄМСТВ, які покривав Кучма і Ко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування