Стецьків вважає, що Томенко хоче зробити його "весільним генералом"

П'ятниця, 18 лютого 2005, 12:34
Народний депутат Тарас Стецьків погодиться очолити Національну телекомпанію України, якщо отримає свободу дій в кадровій політиці, персональний патронат президента і повноваження для підготовки "Євробачення", а також можливість навести порядок у фінансах.

Свої пропозиції Стецьків вніс на розгляд керівництва держави у четвер, повідомив він "Телекритиці" в інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю.

"У мене є чотири-п’ять принципових позицій, і якщо я отримаю на них добро – так діяти, тоді я дам згоду й буду цим займатися. Якщо ці позиції будуть визнані неможливими для врахування, то треба тоді шукати іншу людину", - заявив Стецьків.

За його словами, він хоче мати, передусім, "права в кадровій політиці". "Я мушу знати, яку свободу дій я матиму в кадровому питанні. Будуть мені нав’язувати кандидатури менеджерів чи не будуть?" – сказав він.

Друга умова пов’язана з проблемою конкурсу "Євробачення". Вказуючи на те, що "багато роботи було просто провалено попередньою владою", Стецьків вважає, що для порятунку конкурсу "потрібні надзвичайні антикризові заходи".

Для цього Стецьків очікує "персональний патронат президента і серйозні повноваження для президента НТКУ і самої компанії, яка реально виступає організатором цього діла".

І третя основна умова – це право "навести порядок у фінансах". "Незрозумілим є стан цієї компанії – і фінансовий, і технічний", - зазначає Стецьків.

Коментуючи ідею керівного тріумвірату на НТКУ, висловлену віце-прем'єром Миколою Томенком, Стецьків сказав, що "розглядає тріумвірат як один із варіантів". Разом з тим, на його думку, "це є не зовсім правильно", коли йому ще до його призначення вже пропонують модель його керівництва телекомпанією.

"У такому разі хай береться хтось інший. Той, хто пропонує такі комбінації, мав би сам їх реалізовувати. Фактично, я ще не дав згоди, я не отримав відповіді на свої пропозиції, а за мене вже мені формують керівництво телекомпанії", - додав Стецьків.

Так само Стецьків не згоден з роллю політичного керівника, яку йому відводить Томенко.

"Коли говорять про політичного керівника, насправді мають на увазі весільного генерала. Так от: я в своєму житті ніколи не був весільним генералом і на цій посаді також ним не буду. Я або не буду на цій посаді, або буду на цій посаді не весільним генералом", - заявив Стецьків.

"І це для мене абсолютно ясно, тому що дехто відводить мені таку роль, але я з цим ніколи не погоджуся", - додав він.

Щодо перспектив утворення громадського телебачення, то, на думку Стецьківа, "це швидко не станеться".

"На сьогоднішній день державне телебачення ніхто ліквідовувати не буде", - вважає Стецьків, додаючи, що потрібно "розпочати процес трансформації державного телебачення у систему суспільного телебачення".

Разом з тим, на його думку, "це має бути абсолютно виважений, спокійний, поступовий процес, який розтягнеться на довгий період часу".

"Я не вірю, що ми можемо в швидкій перспективі – наприклад, протягом цього року – створити систему суспільного телемовлення. Для цього немає ніяких передумов", - підкреслив Стецьків.

"Українська правда"

Читайте також:

Керівниками УТ-1 одночасно будуть Стецьків, Шевченко і Ткаченко?

Ющенко звільнив Савенка з УТ-1. Стецьків майже замінив його

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...