ПІСКУН ЗДОГАДУЄТЬСЯ, ЗВІДКИ ОТРУТА, ЯКОЮ ОТРУЇЛИ ЮЩЕНКА

П'ятниця, 18 лютого 2005, 12:48
Встановлено структуру і ймовірне походження отрути, якою було отруєно Віктора Ющенка, заявляє генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"Те, що відбулося отруєння - це сто відсотків. Ми встановили хімічну структуру цієї отрути і, можливо, навіть і походження", - сказав Піскун журналістам у п'ятницю, відповідаючи на питання про підсумки своєї нещодавньої поїздки в Австрію.

"У нас є сьогодні всі відповідні документи, які підтверджують, що ця отрута могла перебувати в окремих лабораторіях декількох країн", - сказав він.

Піскун також повідомив, що в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Ющенка буде міжнародна судово-токсикологічна експертиза за участю фахівців з України, Швейцарії, Німеччини й Австрії.

Конкретизуючи, генпрокурор сказав, що лабораторії для виробництва отрути, якою, як передбачається, був отруєний Ющенко, є десь в 10-ти країнах. За його словами, після вивчення клініки цієї отрути, можна буде встановити природу її походження з конкретної лабораторії.

"Якщо ми це встановимо, ми призначимо міжнародну токсикологічну експертизу, яка підтвердить не тільки сам факт отруєння, але й допоможе встановити остаточно специфіку впливу цієї отрути. Головне - необхідно встановити, звідки вона була привезена", - підкреслив Піскун.

Разом з тим, генпрокурор підкреслив, що "головне - не експертиза, головне - знайти вбивцю, який намагався вбити президента". "Для цього робиться все необхідне", - завірив генпрокурор.

Як повідомлялося, нещодавно Піскун побував із триденною поїздкою в Австрії разом із президентом. Там він зустрівся з медиками, які лікували Ющенка, а також представниками міністерства юстиції й прокуратури Австрії.

У вересні 2004 року українська Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею 112 Кримінального кодексу (замах на життя державного або громадського діяча). Потім справу було закрито. У грудні нове керівництво Генпрокуратури відновило справу щодо отруєння президента.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News