Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун ще раз перевірить плівки Мельниченка й дасть 5 млн за допомогу у справі Гонгадзе

П'ятниця, 18 лютого 2005, 14:07
Генеральна прокуратура України має намір зробити ще одну експертизу плівок колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка.

Про це повідомив журналістам у п'ятницю генпрокурор Святослав Піскун, передає "Інтерфакс-Україна". "Те, що це буде робитися - це обов'язково", - заявив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи є підтвердженням автентичності "плівок Мельниченка" той факт, що вони були прийняті як доказ у справі екс-прем'єра Павла Лазаренка, Піскун заявив, що "для того, щоб говорити, дійсні вони (плівки) чи ні, необхідно провести ще одну експертизу".

"Тому що та експертиза, яку провів колишній генеральний прокурор, не підтвердила автентичність (плівок)", - сказав генпрокурор.

"Ми будемо ухвалювати рішення щодо проведення додаткової або повторної експертизи за участю інших експертів", - сказав він, нагадавши, що минула експертиза була проведена за участю латвійських і російських фахівців.

Піскун також заявив, що дає гарантії недоторканності працівникам правоохоронних органів, які мають відомості про вбивство Георгія Гонгадзе, а також пропонує грошову винагороду за допомогу в розслідуванні.

"Ми даємо абсолютну гарантію недоторканності, захисту всіх прав людині, яка нам допоможе розкрити вбивство Гонгадзе", - заявив Піскун журналістам у п'ятницю в Києві.

Він також повідомив про створення спеціального фонду для розслідування вбивства Гонгадзе, з якого може бути виділено 5 млн. грн для надання допомоги в розслідуванні.

Крім того, Піскун звернувся за допомогою до фахівців, що вийшли на пенсію, СБУ, МВС і прокуратури, які можуть допомогти в розкритті злочину. "Приходьте до нас, працюйте, і ми згодні на будь-яке співробітництво", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи відгукнувся хтось уже на цей заклик, Піскун відзначив, що "прийшла тільки одна людина, і ми з нею працюємо".

Генпрокурор підкреслив, що працівники міліції, які були свідками, а також ті, кому щось відомо про вбивство Гонгадзе, "вчинили злочин, тому що приховування злочину також є злочином".

"Але якщо вони нам допоможуть, то стосовно їх кримінальну справу буде закрито, і вони не будуть притягнуті до відповідальності, якщо вони самі безпосередньо не вчинили вбивство", - заявив Піскун.

Як повідомлялося, 17 лютого міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що гарантує свободу й звільнення від покарання всім працівникам правоохоронних органів, які були причетні до викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, але не мають безпосереднього стосунку до його вбивства у випадку, якщо ці люди допоможуть слідству.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування