Комуністи з'ясують, хто за ким стежив, і нікому не дадуть "Криворіжсталь"

П'ятниця, 18 лютого 2005, 15:50
Комуністична партія України звернулася до глави СБУ Олександра Турчинова з питаннями щодо порушення кримінальних справ за фактами незаконного прослуховування й стеження з використанням спеціальних технічних коштів.

У своєму коментарі КПУ запитує, стосовно яких політиків, посадових осіб, громадських діячів велися прослуховування телефонних розмов і стеження.

Крім того, комуністи цікавляться, чи будуть розслідуватися факти прослуховування іноземними спецслужбами (і яких країн) державних установ, виборчих штабів, зняття інформації з каналів урядового зв'язку.

"Яка міра загрози національній безпеці України в результаті витоку секретної військової й економічної інформації?", - говориться в коментарі.

Комуністи запитують також, які організації й конкретні люди виступали замовниками й виконавцями незаконного прослуховування й стеження.

***

Депутати-комуністи пропонують націоналізувати стратегічно важливі підприємства гірничо-металургійного комплексу України, в першу чергу "Криворіжсталь" і "Укррудпром".

Така пропозиція міститься в законопроекті "Про націоналізацію стратегічно важливих підприємств гірничо-металургійного комплексу України", який зареєстрований у парламенті (№ 7079, автори – П.Симоненко і В.Матвєєв), повідомляє УНІАН.

У законопроекті також пропонується включити стратегічно важливі підприємства ГМК до переліку об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News