Подругу Кучми обшукали, поки вона з ним відпочивала в Чехії

П'ятниця, 18 лютого 2005, 15:55
Народний депутат, лідер Селянської партії й Герой України Тетяна Засуха заявляє, що обшук в її будинку - це "початок полювання на відьом".

За словами Засухи, 17 лютого в її будинок у селі Ковалівка (під Києвом) "увірвалися" співробітники УБОЗу, бійці "Беркута" і представники транспортної прокуратури Київської області й провели незаконний обшук, повідомляє "Обком".

У прес-релізі, який роздавався на прес-конференції, повідомляється, що обшук проводився із санкції прокурора Іванова.

Відповідно до його постанови, "підставою для обшуку є кримінальна справа № 03/2254, порушена за ч. 2 ст. 210 КК України за фактом використання бюджетних коштів у розмірі 440 тисяч грн. за нецільовим призначенням посадовими особами Фастівської райдержадміністрації (Київська область) і підприємства "Київський облавтодор"...

Відповідно до резолютивної частини постанови, співробітникам управління МВС України доручено провести обшук у всіх приміщеннях і кабінетах ПСП "Агрофірма "Світанок", с. Ковалівка, вул. Леніна, 1, а також у приміщеннях, які займає підприємство".

Як повідомила Засуха, "близько 50 співробітників" спецслужб увірвалися в приміщення, змусили співробітників агрофірми виключити комп'ютери, опечатали двері й після 4-годинного обшуку вилучили кілька мішків документації.

"Вважаю такі дії політичним замовленням і спробою розправи над так званим кланом Засух", - сказала депутат (чоловік Тетяни Засухи Анатолій Засуха донедавна був губернатором Київської області).

Засуха заявила, що оскаржить зазначені дії правоохоронних органів де тільки можна, аж до Евросуду з прав людини.

Засуха також повідомила, що обшук був проведений, коли вона перебувала на відпочинку за кордоном разом з екс-президентом України Леонідом Кучмою, повідомляє УНІАН.

Як відомо, Тетяна Засуха є однією з близьких подруг дружини українського екс-президента Людмили Кучми.

Читайте також:

Кучма відпочиває в Чехії з неопізнаною жінкою

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування